Wijzer 2022

Speciaal voor onze klanten organiseren wij op donderdag 30 juni Wijzer 2022. Laat je inspireren op het gebied van leren en ontwikkelen.

Programma

Je bent vanaf 09.00 uur van harte welkom. Het inhoudelijke programma start om 09.30 uur. Daarna kun je kiezen uit drie subtracks. We sluiten de dag feestelijk af onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijd

Track 1

Track 2

Track 3

09.00

 Ontvangst

09.30

Opening en welkom

Dagvoorzitter Marlies Oerlemans en directeur Chris Textor

09.45

Keynote: Hoe programmeer je het brein om nieuwe gewoontes aan te leren?

Ayca Szapora is neurowetenschapper, bedrijfskundige en cognitief psycholoog. Ze neemt je mee in de werking van het brein met betrekking tot leren. Hoe leren mensen en hoe kun je nieuwe gewoontes aanleren? Ontdek tijdens deze keynote hoe ons brein werkt.

Ayca Szapora

10.30

 Pauze

11.00
-11.25

Live online leren, niet de tool maar het doel

Webinar, videoconferencing, virtual classroom, livestream – allemaal termen die vaak door elkaar heen worden gebruikt, maar die toch ècht wat anders betekenen. Aan de hand van praktische voorbeelden en korte demo’s wordt aandacht besteed aan de verschillende toepassingen, vanuit welke invalshoek ze zijn ontwikkeld en welke mogelijkheden, maar ook welke beperkingen deze hebben.

Timo Bleeker van Blended Communication

Houd je LMS gezond!

Een leerplatform dat blijft passen bij jullie organisatie is heel belangrijk. Tijdens deze sessie deelt Miriam haar tips en tricks om jouw leerplatform gezond te houden.

Miriam den Hartog

De kracht van 360 graden foto en video

Laat dagelijkse werkzaamheden tot leven komen. Creëer levensechte leerervaringen voor een optimaal resultaat. Richard vertelt je graag meer over de voordelen van 360 graden foto’s en video.

Richard Fransen

11.30
-11.55

Stakeholders bij online leren: van last naar lust

Het juist inzetten van stakeholders bij het ontwikkelen van online leerinterventies is een voorwaarde voor succesvol online leren. Nieske kijkt naar de verschillende stakeholders en hun rol in het proces.

Nieske Stoel

Case KUBO: Competenties beoordelen op de werkvloer

Kassenbouwer KUBO heeft de wens om medewerkers tijdens het werk te kunnen beoordelen. Maaike en Richard leggen uit welke oplossing in PeopleFluent LMS ze hiervoor hebben bedacht.

Richard Fransen en Maaike van Riet van KUBO

Informeel leren in Totara

Aan de hand van een aantal use cases wordt inzicht gegeven in hoe je Totara Learn en Engage kunt gebruiken om informeel leren te stimuleren.

Irma Boks-Eek

12.00

Van CD Rom naar NU: 25 jaar leertechnologie

De afgelopen 25 jaar is de technologie die we gebruiken voor leren en ontwikkelen enorm veranderd. Ronny en Edward nemen je mee in de ontwikkeling van de afgelopen jaren. Ze leggen aan de hand daarvan uit hoe de behoeften en de mogelijkheden van het moment bepalen hoe we onze leertechnologie inzetten.

Edward Maitimo en Ronny Lohuis

12.45

 Lunch

13.45
-13.55

Energizer

Edward Maitimo

14.00
-14.25

Upskilling en reskilling: de komende jaren belangrijker dan ooit

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor organisaties steeds belangrijker om personeel vast te houden. Medewerkers willen zich steeds sneller en breder ontwikkelen. Zet upskilling en reskilling in voor duurzame inzetbaarheid.

Ronny Lohuis

Hoe versterk je het gebruik van PeopleFluent LMS?

Haal het maximale uit PeopleFluent LMS met de geavanceerde tips van PeopleFluent LMS experts Davy en Gertrude. Ze zoomen o.a. in op notificaties, creatief gebruik van nieuwsberichten, integratie met MS Teams, SQL in rapportwizard en LTI.

Davy Rietveld en Gertrude Dudink

Marketing in en voor jullie leerplatform

Hoe zorg je ervoor dat jouw gebruikers inloggen in jullie Totara omgeving? Marlies en Moniek geven je tips & tricks over hoe je dit bij én na livegang in jullie omgeving kunt stimuleren. Ook zullen ze verschillende voorbeelden geven uit de praktijk. Deze sessie is ook interessant voor mensen die geen Totara gebruiken.

Moniek van Wel en Marlies Oerlemans

14.30
-14.55

De kracht van scenario’s

Wil je effectieve e-learningmodules maken? Ontdek dan de kracht van scenario’s. E-learning expert Godfried neemt je mee in storytelling met scenario’s.

Godfried Bruins

14.55

 Pauze

15.30 -15.55

Virtual Reality: een leerervaring met impact

De laatste jaren heeft virtual reality (VR) haar opkomst gemaakt in het hoger- en beroepsonderwijs. VR geeft de leerervaring meer impact, waardoor de lesstof beter opgenomen wordt.

Wander Lamot van Aeres Tech Productions maakt VR-modules. Aan de hand van een voorbeeld toont hij het hele ontwikkelproces. Daarbij vertelt hij ook wat de valkuilen zijn en hoe je die kunt vermijden.

Wander Lamot van Aeres Tech Productions

Medewerkers aan het stuur van hun eigen ontwikkeling

Arjan legt uit hoe het gebruik van deskundigheidsprofielen in PeopleFluent LMS kan zorgen voor overzicht en inzicht in de ontwikkeling van individuele medewerkers, teams en de hele lerende organisatie.

Arjan Sietses

Competenties, wat kun je ermee?

Competenties kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Robin vertelt je in deze sessie wat een competentie binnen Totara Perform is en hoe je deze in jouw organisatie kunt gebruiken voor de ontwikkeling van jouw medewerkers.

Robin Venema

16.00

Keynote: Laat leren voor je werken, de toekomst begint gisteren.

Marcel de Leeuwe van Leerbeleving is een kritische onderwijskundige en onafhankelijk e-Learning expert. Hoe realiseer je impact in je organisatie met je leerinterventies? Design with the end in mind.

Marcel de Leeuwe van Leerbeleving

16.45

 Afsluitende borrel