De kracht van een LMS

Met een Learning Management System (LMS) kun je opleidingsactiviteiten online aanbieden en beheren. Alles om het leren in jouw organisatie goed te organiseren.

Altijd een geschikt LMS

 

Het zoeken naar een nieuw LMS of leerplatform kan heel lastig zijn. Er zijn vele mogelijkheden en er worden veel termen en afkortingen door elkaar gebruikt. Courseware kan je helpen om te bepalen wat er nodig is voor jouw organisatie.

Je gebruikt een LMS of leerplatform om het leren binnen of buiten jouw organisatie te faciliteren, organiseren en stimuleren. Denk aan het aanbieden en bijhouden van verplichte trainingen, het inwerken van nieuwe medewerkers, het organiseren van klassikale trainingen en het aanbieden van e-learning modules. Maar er kan vaak nog veel meer.

Het is erg belangrijk te bepalen welk LMS of leerplatform het meest geschikt is voor jullie organisatie. Er is geen one-size-fits-all, maar je moet goed kijken wat voor jullie organisatie belangrijk is.

De keuzecriteria voor een Leerplatform

Een aantal sleutelvragen helpen je te bepalen wat je nodig hebt:

  • Wie gaan er leren in het leerplatform? Zijn dat je eigen medewerkers, medewerkers van jullie partners of geef je training aan medewerkers van derden (bijv. je klanten). En is dit continu of eenmalig?
  • Hoeveel gebruikers heb je? En doen deze gebruikers een module of leertraject of leren ze continu?
  • Wat is je budget? Er zijn jaarlijkse kosten, vaak heb je ook kosten aan het implementeren en natuurlijk moet je er zelf ook tijd in stoppen. Er moet immers ook wat te leren zijn!
  • Welke onderdelen vind je het belangrijkste in je leerplatform? Gaat het om distributie van leermateriaal en andere content, wil je klassikale trainingen plannen? Houd je je bezig met vooral verplichte leertrajecten of ligt de nadruk op het ontwikkelen van je medewerkers?
  • En, misschien wel het belangrijkste, wat wil je bereiken met de inzet van een leerplatform?

Daarnaast is het goed te kijken welke ondersteuning en partnerschap je zoekt van je leverancier. Wij hebben de belangrijkste stappen in de keuzeproces voor je op een rijtje gezet.

Keuzecriteria Leerplatform

Zij gingen je voor

Meer informatie over Action
Meer informatie over ANWB
Meer informatie over GGZ Eindhoven
Meer informatie over Lampdirect
Meer informatie over Luchtverkeersleiding Nederland
Meer informatie over PepsiCo

Waarom Courseware?

  • Keuze uit meerdere leerplatformen voor de beste passende oplossing
  • Kosteloze eersteklas support in het Nederlands van experts
  • 25+ jaar ervaring op het gebied van leren en ontwikkelen
  • Alle leeroplossingen onder één dak

Image‘Ik ben zeer enthousiast over de samenwerking met Courseware. Ze zijn altijd bereid om mee te denken en ons te helpen om de best mogelijke leerervaring voor onze deelnemers te creëren. Daarnaast zijn ze gemakkelijk en snel bereikbaar.’

Kirsten, Projectmanager HRM bij Daarom

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een leerplatform voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseur Tijs Holkenborg via 06 25 21 00 54 of plan een adviesgesprek via onderstaande knop.

Plan een adviesgesprek