Personaliseer compliance trainingen

Hoe kan compliance training je helpen bij het personaliseren van leren?

Het trainen en meten van compliance lijkt mijlenver te staan van de keuzes die je zou en kunt maken om leren optimaal in te richten. Vaak zie je dat compliance training gaat over wet- en regelgeving die je moet kennen, maar er zijn ook vele situaties waarin dit veel verder gaat. Waarbij het van belang is dat je bepaalde kennis, vaardigheden en ervaring hebt om machines te mogen bedienen (techniek, industrie), handelingen mag verrichten (zoals in de zorg) of bekwaam bent bepaald werk te doen.

Een goed leerplatform ondersteunt je met het bepalen welke leeractiviteiten en toetsen iemand moet doen om aan de ‘eisen’ te voldoen die het werk (of de wet- en regelgeving) hieraan stelt. En dit is vaak verplicht en dus saai. Dat hoeft natuurlijk niet.

Op zijn minst kun je je leerplatform zo inrichten dat mensen alleen maar dat hoeven te leren wat ze nog niet beheersen. Je kunt hier bijvoorbeeld adaptieve online modules voor inzetten (modules die continu kijken wat je al kunt en daar de inhoud op aanpassen) en we zien hier grote ontwikkelingen in doordat er veel bruikbare Artificial Intelligence beschikbaar komt. Ook kun je toetsen gebruiken om te bepalen wat iemand nog moet leren. Hierdoor voorkom je dat mensen veel stof aangeboden krijgen die ze al beheersen.

Wat kun je misschien nu al doen?

  • Kun je in je huidige leerplatform toetsen voor de stof zetten en op basis van het resultaat stof over laten slaan?
  • Kun je in je huidige leerplatform adaptieve online modules integreren?
  • Kun je je toetsen zo opzetten dat het duidelijk is welke onderdelen iemand beheerst en welke niet en op basis daarvan ideeën geven welke stof nog relevant is?
  • Kun je op basis van leerpaden die zijn toegewezen of andere data over leren suggesties doen voor vervolg?

Compliance training is heel vaak al toegespitst of de rollen, functies en werkzaamheden die een persoon uitvoert. Het is soms maar een kleine stap om dit ook in te zetten voor het personaliseren van de leerervaring.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de inzet van compliance functies voor gepersonaliseerd leren of wil je hiermee graag starten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. Wij informeren je geheel vrijblijvend over de mogelijkheden van jouw organisatie.

Neem contact op