Altijd een geschikt leerplatform

Als jouw partner in leertechnologie helpen we je graag om te kijken wat de beste passende leeroplossing voor jouw organisatie is.

Het zoeken naar een nieuw LMS, LXP of leerplatform kan heel lastig zijn. Er zijn vele mogelijkheden en er worden veel termen en afkortingen door elkaar gebruikt. Courseware kan je helpen door te adviseren wat er nodig is voor jouw organisatie.

Je gebruikt een leerplatform om het leren binnen of buiten jouw organisatie te faciliteren, organiseren en stimuleren. Denk aan het aanbieden en bijhouden van verplichte trainingen, het inwerken van nieuwe medewerkers, het organiseren van klassikale trainingen en het aanbieden van e-learning modules. Maar er kan vaak nog veel meer.

 

De keuzecriteria voor een Leerplatform

Een aantal sleutelvragen helpen je te bepalen wat je nodig hebt:

  • Wie gaan er leren in het leerplatform? Zijn dat je eigen medewerkers, medewerkers van jullie partners of geef je training aan medewerkers van derden (bijv. je klanten).
  • Hoeveel gebruikers heb je? En doen deze gebruikers een module of leertraject of leren ze continu?
  • Wat is je budget? Er zijn jaarlijkse kosten, vaak heb je ook kosten aan het implementeren en natuurlijk moet je er zelf ook tijd in stoppen.
  • Welke onderdelen vind je het belangrijkste in je leerplatform? Gaat het om distributie van leermateriaal en andere content, wil je klassikale trainingen plannen?
  • En, misschien wel het belangrijkste, wat wil je bereiken met de inzet van een leerplatform?

Download onderstaand ‘Keuzecriteria leerplatform’ whitepaper en ontdek in 8 vragen welk leerplatform bij jou past!

Keuzecriteria Leerplatform

 

 

LMS versus LXP

Wat is nu het verschil tussen een LXP, LMS en leerplatform? Er is van oorsprong wel verschil tussen wat we bedoelen met deze termen. Bij alle drie gaat het om online omgevingen waarin geleerd kan worden. Hierbij heeft een LXP wat meer focus op een groot aanbod, sociale functies en beleving en heeft een LMS meer focus op compliance, planning, budgetten en processen. Echter, er zit meer overlap dan verschil tussen software die zich LMS of LXP noemen. Wij hanteren dan ook liever de neutrale term leerplatform. En dan kijken we liever naar wat je wilt bereiken, welke functionaliteit je nodig hebt en met welke software je dit kunt realiseren.

Onze krachtige leerplatformen

Zij gingen je voor

Meer informatie over Action
Meer informatie over ANWB
Meer informatie over Nationale Postcode Loterij
Meer informatie over Luchtverkeersleiding Nederland
Meer informatie over Nederlandse Spoorwegen

Waarom Courseware?

  • Kosteloze eersteklas support in het Nederlands
  • 25+ jaar ervaring op het gebied van leren en ontwikkelen
  • Alle leeroplossingen onder één dak

ImageIk ben zeer enthousiast over de samenwerking met Courseware. Ze zijn altijd bereid om mee te denken en ons te helpen om de best mogelijke leerervaring voor onze deelnemers te creëren. Daarnaast zijn ze gemakkelijk en snel bereikbaar.

Kirsten, Projectmanager HRM bij Daarom

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een leerplatform voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseur Tijs Holkenborg via 06 25 21 00 54 of plan een adviesgesprek via onderstaande knop.

Plan een adviesgesprek