Een stabiel, schaalbaar, flexibel, meertalig platform om alle activiteiten voor compliance op 2.000 locaties te stroomlijnen voor 70.000 medewerkers.

DB Schenker Logistics land- zee- en lucht

Expertise in Global Logistics

DB Schenker Logictics is de transporttak van Deutsche Bahn. Het is wereldwijd de op één na grootste dienstverlener in deze branche (gemeten naar omzet en winst).

DB Schenker Logistics heeft als doel één van de top werkgevers in de wereld te worden. Basis hiervoor is Strategy 2020 van het moederbedrijf Deutsche Bahn. “Het aantrekken en behouden van hoog gekwalificeerde mensen is een belangrijk onderdeel van deze strategie,” verklaart Dr. Sylvia Broening, Vice President HR Projecten, Reporting & Processen bij DB Schenker Logistics.

Wereldwijd Opleidingsportal

DB Schenker Logistics had behoefte aan een stabiel, schaalbaar professioneel, flexibel en gebruikersvriendelijk platform met de mogelijkheid om alle opleidingsprocessen te ondersteunen. Na een uitgebreid selectietraject koos DB Schenker voor PeopleFluent LMS. Een korte implementatie (inclusief conversie van 10 jaar opleidingshistorie)zorgde dat DB Schenker snel in staat was alle logistiek rondom opleidingen te stroomlijnen:

  • inschrijving
  • meldingen per e-mail
  • herinneringen
  • rapportages

Implementatie met locale expertise

De volledige PeopleFluent LMS implementatie, inclusief consultancy, conversie, ondersteuning en hosting voor DB Schenker is uitgevoerd door Courseware. Courseware is de gecertificeerde PeopleFluent reseller in Nederland en specialist in opleidings- en kennistechnologie, waaronder oplossingen voor e-learning authoring, kennismanagement en talent management.

Een citaat uit het implementatietraject:”DB Schenker Logistics beschikt nu over één gemeenschappelijke infrastructuur waarmee  gestandaardiseerde, kwalitatief hoogstaande cursussen aangeboden worden. Alle medewerkers hebben op het juiste moment en op mondiaal niveau toegang tot training- & ontwikkelingsprogramma’s.”

Meer weten? Download de Nederlandse vertaling van het persbericht of lees het volledige persbericht in het Engels op de PeopleFluent website.