Een optimale leerervaring met een LXP

Een Learning Experience Platform is een leerplatform dat gefocust is op de leerervaring voor de gebruiker. Met extra aandacht voor de interface, voldoende aanbod om je te ontwikkelen en sociale functies om samen te leren.

Je gebruikt een LXP of leerplatform om het leren binnen of buiten jouw organisatie te faciliteren, organiseren en stimuleren. Denk aan het inwerken van nieuwe medewerkers en het aanbieden van e-learning modules. Maar er kan vaak nog veel meer.

Het beschikbaar komen van LXP’s (Learning Experience Platforms) heeft er voor gezorgd dat er meer aandacht komt voor boeien, binden en betrekken. Zo’n leerplatform wordt gedreven door veel (online) leermateriaal en heeft een grote focus op de lerende. Extra aandacht dus voor de presentatie van het leren, ook met aanbevelingen en favorieten. En daarnaast zien we de zogenaamde sociale component, communiceren over en binnen leeractiviteiten. Ook kan de lerende vaak zelf materiaal (meestal video) toevoegen en zelf leerpaden samenstellen en delen met anderen. Naast LXP wordt wel de afkorting LEP gebruikt, en zien we ook de termen Digital Learning Platform of Talent Experience Platform.

Het mooie is eigenlijk dat er veel leerplatformen zijn, ongeacht het exacte label, die de verschillende mogelijkheden die voorheen exclusief aan een LMS of LXP werden toegeschreven, combineren. Dat maakt het zoeken naar een nieuw leerplatform best lastig.

De keuzecriteria voor een Leerplatform

Een aantal sleutelvragen helpen je te bepalen wat je nodig hebt:

  • Wie gaan er leren in het leerplatform? Zijn dat je eigen medewerkers, medewerkers van jullie partners of geef je training aan medewerkers van derden (bijv. je klanten).
  • Hoeveel gebruikers heb je? En doen deze gebruikers een module of leertraject of leren ze continu?
  • Wat is je budget? Er zijn jaarlijkse kosten, vaak heb je ook kosten aan het implementeren en natuurlijk moet je er zelf ook tijd in stoppen.
  • Welke onderdelen vind je het belangrijkste in je leerplatform? Gaat het om distributie van leermateriaal en andere content, wil je klassikale trainingen plannen?
  • En, misschien wel het belangrijkste, wat wil je bereiken met de inzet van een leerplatform?

Download onderstaand ‘Keuzecriteria leerplatform’ whitepaper en ontdek in 8 vragen welk leerplatform bij jou past!

Keuzecriteria Leerplatform

Zij gingen je voor

Meer informatie over Sherpa
Meer informatie over World Wide Lighting
Meer informatie over Nationale Postcode Loterij
Meer informatie over Action
Meer informatie over ANWB

Waarom Courseware?

  • Keuze uit meerdere leerplatformen voor de beste passende oplossing
  • Kosteloze eersteklas support in het Nederlands van experts
  • 25+ jaar ervaring op het gebied van leren en ontwikkelen
  • Alle leeroplossingen onder één dak

Image‘Ik ben zeer enthousiast over de samenwerking met Courseware. Ze zijn altijd bereid om mee te denken en ons te helpen om de best mogelijke leerervaring voor onze deelnemers te creëren. Daarnaast zijn ze gemakkelijk en snel bereikbaar.’

Kirsten, Projectmanager HRM bij Daarom

Altijd een geschikt leerplatform

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een leerplatform voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseur Tijs Holkenborg via 06 25 21 00 54 of plan een adviesgesprek via onderstaande knop.

Plan een adviesgesprek