Over ons

Jouw partner die de verbinding maakt tussen didactiek, leertechnologie en bedrijfsprocessen.

Ons team

Chris Textor

Directeur Klik voor meer informatie
Chris is een ondernemer die bij elke beslissing de balans zoekt tussen de belangen van de klant, de medewerkers en de organisatie. Het vinden van de perfecte match tussen klantvraag en oplossing vindt Chris een mooi proces.

Edward Maitimo

Manager Projecten & Innovatie Klik voor meer informatie
Edward is binnen Courseware verantwoordelijk voor projecten en innovatie. De ervaring die hij vanuit zijn rol als L&D Consultant en Manager in het bedrijfsleven op heeft gedaan zet hij nu in om opzoek te gaan naar passende oplossingen in de markt, die aansluiten op de behoefte van de klant. Edward vindt het geweldig om samen met gepassioneerde klanten en collega’s naar een oplossing toe te werken.

Rachel Grandia

Manager Finance / Security Officer Klik voor meer informatie
Rachel is binnen Courseware verantwoordelijk voor zowel Finance, HR als Security. Met een bedrijfskundige opleiding en haar jarenlange werkervaring binnen de organisatie houdt ze op de achtergrond alles in de gaten. Rachel is het meest in haar element wanneer ze aan het fröbelen is met cijfers.

Herbert Jansen

CTO Klik voor meer informatie
Herbert is sinds de oprichting van Courseware betrokken geweest bij het vele “wel” en weinige “wee”. Daarbij heeft hij voornamelijk in combinatierollen geopereerd, waarbij techniek, opleiden en consultancy belangrijke aspecten vormen.  In zijn huidige rol ondersteunt hij zijn team in het geven van de best mogelijk antwoorden aan de klanten en het beschikbaar houden van de leeromgevingen. Herbert staat ’s ochtends graag op om ervoor te zorgen dat de klanten weer aan hun eigen groei kunnen werken met behulp van de mensen en producten van Courseware.

Joost Bolkenstein

Sales- & marketingmanager Klik voor meer informatie
Joost is binnen Courseware eindverantwoordelijk voor de Sales en Marketingafdeling. Hij heeft de afgelopen 15 jaar verschillende salesrollen mogen vervullen, waarbij de focus altijd lag op het verder helpen van de klant met het “SaaS digitalisatie ”vraagstuk. Als medewerkers groeien en onze partners tevreden zijn met onze mooie oplossingen dan geeft Joost dat enorm veel energie.

Ronny Lohuis

Senior Consultant Klik voor meer informatie
Ronny houdt zich bezig met pre-sales, R&D en productmanagement. Vanuit zijn ervaring als onderwijskundige en implementatie consultant zoekt hij samen met onze klanten elke dag naar de beste oplossingen. Ronny komt ’s avonds tevreden thuis als hij of zijn klant heeft geleerd van de uitdaging die is overwonnen.

Tijs Holkenborg

New Business Manager Klik voor meer informatie
Tijs is verantwoordelijk voor het advies richting onze prospects. Met zijn opleidingskundige achtergrond en kennis en ervaring op het gebied van implementaties, helpt hij onze prospects en klanten graag op weg in de wereld van de diverse digitale kennistechnologieën. Tijs beleeft veel plezier om te zien dat bedrijven steeds meer uit online leren halen en hij daaraan bij kan dragen!

Marlies Oerlemans

Account Manager Klik voor meer informatie
Marlies onderhoudt het contact met onze bestaande klanten. Ze blijft graag op de hoogte van wat er speelt en wat de toekomstplannen zijn. Op deze manier kunnen wij samen met de klant een partnerschap opbouwen, waarbij een oplossing geboden wordt die aansluit op de behoeften, ook als dit verandert in de loop der jaren. Ze wordt er blij van als ze klanten kan helpen hun doelen te bereiken.

Floor Twickler

Marketeer Klik voor meer informatie
Floor beheert onder andere de website en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van het laatste nieuws rondom onze oplossingen. Daarnaast organiseert ze onze evenementen en webinars zoals de Articulate Gebruikersdagen. Floor wordt blij van tevreden klanten tijdens klantevents.

Lotte van der Star

Marketeer Klik voor meer informatie
Lotte houdt zich bezig met alles rondom marketing, van content op de website tot de evenementen. Ze vindt het belangrijk dat alle content begrijpelijk wordt gepresenteerd en wordt blij van een goed georganiseerd evenement.

Larissa Vlug

Inside Sales Klik voor meer informatie
Larissa is vaak de eerste persoon met wie je contact hebt bij Courseware, voor zowel telefoon als voor het ontvangst van bezoek op kantoor. Zij houdt zich bezig met de administratie rondom de auteurstools en het ondersteunen van de sales. Ze vindt het fijn als ze haar collega’s een helpende hand kan bieden.

Koen Valks

Inside Sales Klik voor meer informatie
Koen houdt zich vooral bezig met de e-learningontwikkelsoftware van Courseware. Vanuit zijn Inside Sales rol denkt hij graag mee met de klant om zo de juiste oplossing aan de juiste organisatie te bieden. Hij is tevreden als hij een klant goed op weg heeft kunnen helpen, en ze goed heeft kunnen informeren over de mogelijkheden.

Tim de Zeeuw

Inside Sales Klik voor meer informatie
Tim is vanuit zijn rol als Inside Sales met name verantwoordelijk voor de content ontwikkeltools die Courseware aanbiedt. Hij gaat graag het gesprek aan met de klant, en loopt warm als hij de klant kan helpen met hun vragen of problemen.

Charmaine Reeb

Office Assistant Klik voor meer informatie
Charmaine is vaak het eerste contact met Courseware voor zowel de telefoon als voor ontvangst van bezoek op kantoor. Zij houdt zich bezig met de administratieve verwerking van de licenties van de auteurstools. Verder ondersteunt ze haar collega’s op het gebied van office en facility. Ze houdt van regelen en vindt het fijn als ze haar collega’s kan ondersteunen.

Bastiaan Timmer

Consultant Klik voor meer informatie
Bastiaan houdt zich bezig met onze auteursomgevingen, R&D, Customer Care en vormgeving. Vanuit zijn jarenlange werkervaring bij Courseware is hij een allrounder qua werkzaamheden geworden. Bastiaan haalt zijn passie uit nieuwe creatieve oplossingen bedenken voor klanten.

Gertrude Dudink

Consultant Klik voor meer informatie
Gertrude begeleidt alle PeopleFluent LMS upgrades. Daarnaast werkt zij op het snijvlak van customer care en implementatie aan de oplossing van complexe vraagstukken, indien nodig samen met de leverancier. Ook kwaliteitsverbetering heeft haar aandacht. Gertrude beleeft plezier aan het onderzoeken en oplossen van complexe vraagstukken, en zal niet rusten totdat die tot een goed einde zijn gebracht.

Lotte van de Zanden

Consultant Klik voor meer informatie
Lotte is opleidingskundige en heeft een achtergrond in Human Resources. Lotte begeleidt en adviseert onze klanten bij de introductie en doorontwikkeling van onze digitale leertoepassingen in hun organisatie. Haar doel is om organisaties te helpen een motiverende leeromgeving te creëren en leren vanzelfsprekend en leuk te maken voor iedereen!

Godfried Bruins

Consultant Klik voor meer informatie
Godfried is afgestudeerd als bedrijfskundige met een focus op leren en ontwikkelen binnen organisaties. Als consultant voor PeopleFluent, het Leerportaal en Blendly begeleidt hij de klant op gebied van implementaties, online leren, techniek en vormgeving. Als trainer is hij ook één van onze experts op gebied van Articulate, Vyond en CenarioVR. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van ons Customer Care team. Godfried krijgt energie van een fijne en productieve samenwerking samen met de klant

Moniek van Wel

Consultant Klik voor meer informatie
Moniek is opleidingskundige en vervult de rollen van Totara Learn consultant, gomo Learning Suite trainer en customer care medewerker binnen Courseware. Zij adviseert klanten over de inrichting en ondersteunt hen bij het gebruik van hun systemen. Moniek haalt haar energie uit klantcontact en houdt ervan om complexe puzzels op te lossen.

Marjolein Bergen

Consultant Klik voor meer informatie
Marjolein heeft een achtergrond als L&D adviseur en functioneel beheerder. Deze ervaring zet zij in tijdens gesprekken over ontwikkelingen en processen bij de klant.  Zij zorgt dat de processen van de klant optimaal ondersteund worden door de producten van Courseware.

Irma Boks-Eek

Consultant Klik voor meer informatie
Irma zit het beste op haar plek als ze werkt op het raakvlak van techniek en het helpen van eindgebruikers, en dat is precies de functie die ze bij the Courseware Company heeft. Ze beantwoordt tweedelijnsvragen en geeft advies over zowel Totara Learn als ook Netex Learning Cloud. Daarnaast zijn het begeleiden van alle upgrades van Totara Learn en zich bezighouden met kwaliteitsverbetering ook belangrijke onderdelen van haar takenpakket.

Richard Fransen

Consultant Klik voor meer informatie
Richard ondersteunt klanten bij de implementatie en het gebruik van onze producten. Door zijn jarenlange ervaring als trainer en als e-learning ontwikkelaar snapt hij waar klanten behoefte aan hebben en spant hij zich in om dat te leveren. Hij wordt blij van een oplossing die echt een probleem wegneemt.

Nieske Stoel

Consultant Klik voor meer informatie
Nieske is een vertrouwd gezicht bij Customer Care en werkt daarnaast als Certified Articulate trainer. Dagelijks staat ze klaar om al onze klanten te ondersteunen. Nieske sluit een dag tevreden af ze klanten nieuwe inzichten heeft kunnen geven op het gebied van leren.

Antje Jung

Consultant Klik voor meer informatie
Antje komt binnenvliegen wanneer een klant kiest voor een (nieuw) LMS. Als consultant begeleidt zij zowel PeopleFluent LMS als Totara Learn klanten gedurende de implementatie maar staat ook daarna paraat om inrichtingswensen in het LMS te realiseren. Daar haalt zij ook de meeste voldoening uit: inrichtingspuzzels ontknopen die niet met één klik op de (configuratie-)knop opgelost zijn.

Maaike Haverkamp

Consultant Klik voor meer informatie
Maaike is Customer Care medewerker en Maatwerk Coördinator. Vanuit haar achtergrond als Functioneel Ontwerper en Tester wordt altijd rekening gehouden met de eindgebruiker. Maaike heeft een passie voor het uitleggen van moeilijke dingen op een manier die iedereen begrijpt.

Davy Rietveld

Consultant Klik voor meer informatie
Davy is een allrounder binnen de organisatie. Van auteursomgevingen tot LMS’en, van customer care tot implementaties, en van het geven van trainingen tot het ontwerpen van maatwerkoplossingen. Davy gaat met een tevreden gevoel naar huis wanneer hij een oplossing heeft kunnen bieden die de klant ook echt verder helpt.

Rodney Lanuzga

Technisch Consultant Klik voor meer informatie
Rodney is verantwoordelijk voor het technische deel van de leeromgevingen. Met zijn IT achtergrond zorgt hij samen met zijn collega’s dat de omgevingen worden onderhouden en up-to-date blijven. Rodney lost graag ingewikkelde technische issues op.

Hubert Pietersz

Technisch consultant Klik voor meer informatie
Hubert is technisch consultant. Zijn focus ligt op het ontwikkelen van scripts om processen te kunnen automatiseren. Binnen Courseware is hij onder andere verantwoordelijk voor de Linux gerelateerde oplossingen/functionaliteit.

Miriam den Hartog

Projectleider Klik voor meer informatie
Als projectleider begeleidt Miriam implementaties en upgrades van onze leeroplossingen. Ze zorgt ervoor dat door optimale samenwerking tussen klant en collega’s de trajecten soepel verlopen. Ze wordt blij als zowel klant als collega’s tevreden zijn met de implementatie en met veel plezier met de leeroplossing aan de slag gaan.

Zehra Leferink

Consultant Klik voor meer informatie
Zehra is onderwijskundige en vervult de rollen van Totara consultant en customer care medewerker. Zij wordt blij als ze klanten kan begeleiden om de leeroplossing zo in te richten dat het leren optimaal ondersteund wordt. In het verleden heeft ze met haar rol als functioneel beheerder en adviseur Leren & Ontwikkelen veel ervaring opgedaan in het samenbrengen van interne processen en technologische functionaliteiten in een LMS.

Onze geschiedenis

1997

In 1997 richt Coen Flach Courseware op. Courseware start met het verkopen van CustomDoc en cursusboeken. Met CustomDoc kun je cursusboeken op maat maken. Een ideale uitkomst in die tijd.

2002

De klantvraag verandert langzaam. De behoefte ontstaat om de resultaten van e-learning te meten. Courseware voegt dan ook een LMS aan haar portfolio toe. Om klanten zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun opleidingsproces gaat Courseware een langdurige samenwerking aan met PeopleFluent.

2003

Naast PeopleFluent LMS worden ook de ontwikkeltools van Lectora toegevoegd aan het assortiment. De e-learning ontwikkeltools voor de professionele ontwikkelaar.

2005

Articulate wordt toegevoegd aan het assortiment. Een eenvoudig te gebruiken auteurstool voor responsive e-learning.

2008

Courseware blijft groeien in zowel klanten als medewerkers. Dagelijks staan 8 medewerkers klaar voor de beste service. Om de veiligheid van jouw data te kunnen blijven garanderen stapt The Coursware Company over naar de hostingpartner RackSpace.

2009

De eerste NetDimensions Gebruikersdag is een feit. Een speciale dag voor en door PeopleFluent LMS, voorheen NetDimensions LMS, gebruikers met een gevarieerd programma met thema’s op het gebied van verdieping, leren van anderen en inspiratie.

2012

In 2012 introduceert Courseware Totara Learn. Het Totara Learn LMS is ideaal voor blended learning programma’s met zowel formele als informele leeractiviteiten. Daarbij gaan we een partnership aan met Cegos. Cegos biedt kant-en-klare meertalige cursussen over verschillende onderwerpen.

De populariteit van Articulate neemt toe en we organiseren de Articulate Gebruikersdagen. Drie inspiratievolle dagen voor en door Articulate Gebruikers in Nederland en België

2014

Chris Textor neemt het stokje over van Coen Flach en wordt directeur van Courseware.

Om volledig de opleidingsprocessen bij onze klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen breidt Courseware haar portfolio uit en lanceert het Leerportaal.

2015

Courseware blijft groeien. In 2015 komen er 3 nieuwe medewerkers in dienst en werken we met 20 enthousiaste medewerkers.

2016

De beveiliging (ISO207001), aankomende Brexit en de AVG zorgt ervoor dat Courseware overstapt naar Proserve voor haar managed hosting. Alles wordt virtueel en verspreidt over meerdere datacenters.

2017

Courseware bestaat 20 jaar. Tijd voor een feestje!

Articulate komt met Articulate 360 op de markt. Een volwaardige auteurstool suite voor het ontwikkelen van e-learning.

2018

Courseware breidt haar portfolio uit met de auteurstool gomo.

Courseware is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met bijna 30 gedreven medewerkers.

2019

Articulate 360 heeft een ware hype opgeleverd in de Benelux. Nieuwe functies in Articulate Rise zorgen ervoor dat vele organisaties op een eenvoudige manier zelf snel e-learning kunnen ontwikkelen. De 8ste editie Articulate gebruikersdagen zijn dan ook weer snel volgeboekt. Intern is er een verbeterslag doorgevoerd om onze klanten nog beter en sneller te kunnen helpen.

2020

Er komt steeds meer focus te liggen op user experience. Om in deze behoefte te voldoen voegt Courseware een LXP toe aan haar portfolio: Instilled.