Courseware LTI Provider

Heb of maak jij e‑learning modules en wil je deze aanbieden aan jouw klanten in hun eigen leeromgeving? Dat kan via onze betrouwbare Cloudservice: Courseware LTI Provider. Met onze service wordt het voor jou mogelijk om via de standaarden LTI en Remote SCORM jouw content aan te bieden.

 

Met de Courseware LTI Provider bieden wij een dienst waarmee je volledig ontzorgd wordt. Jij blijft eigenaar van jouw e‑learning modules en houdt hier de controle over, terwijl ze kunnen worden afgespeeld in de leeromgeving van jouw klant.

Plan een afspraak

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je kiest voor Courseware LTI Provider, ben je verzekerd van een volledige service. Het enige wat je hoeft te doen, is de e‑learning module als SCORM‑pakket aan te leveren. Wij laden deze in en voorzien je van de juiste gegevens voor jouw klant.

  1. Lever de e-learning module aan (als SCORM-pakket)
  2. Ontvang een LTI link, key en secret (of Remote SCORM‑pakket)
  3. Geef deze gegevens aan jouw klant
  4. Ontvang van ons rapportages over het gebruik

Heb je een nieuwe versie van je e‑learning module? Lever deze aan en wij vervangen hem voor je.

Wil je liever zelf je SCORM‑pakket uploaden, de gegevens genereren en rapportages maken dan kan dat natuurlijk ook. Je krijgt dan zelf toegang tot je eigen deel van de Courseware LTI Provider.

Je kan één SCORM‑pakket met meerdere klanten en/of leeromgevingen delen. Dus op één plek de e‑learning module onderhouden, maar wel controle houden per klant. Wil jij je modules verkopen en spreek je een maximum aantal registraties of een bepaalde periode af? Ook dat is direct instelbaar in onze Courseware LTI Provider, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

De voordelen van Courseware LTI Provider

✔ Full service of eigen beheer

✔ Direct van start

✔ E-learning modules centraal onder jouw beheer

✔ LTI én Remote SCORM mogelijk

✔ Controle over aantal registraties (per klant)

✔ Controle over periode van toegang (per klant)

✔ Volledige voortgangsrapportage

✔ Voldoet aan AVG

✔ Bewezen technologie

✔ Meer dan 25 jaar ervaring en expertise van Courseware

Snel aan de slag

Geen hoge kosten, implementaties of andere poespas. Ga gelijk aan de slag met deze full service oplossing

Inzicht en controle

Houd inzicht en controle over wie jouw e-learningcontent gebruikt.

LTI of Remote SCORM

Bied aan wat jouw klanten nodig hebben.

Simpele en duidelijke prijs

Een vaste prijs per jaar voor onze service en een vaste prijs per registratie op een e‑learning module. Het maakt niet uit hoe vaak iemand de e‑learning module opstart of gebruikt, je betaalt 1 keer voor een gebruiker per e‑learning module.

Geen implementatie of ingewikkelde stappen

Zodra je met ons een overeenkomst aangaat, is de Courseware LTI Provider voor jou beschikbaar. Indien je wilt kan je zelf inloggen, maar je mag ons ook gewoon je SCORM‑pakketje(s) sturen en dan plaatsen of vervangen wij deze. Full Service en flexibel.

Wil je meer weten over Courseware LTI Provider? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via sales@courseware.nl, bel +316 214 70 210 of plan een vrijblijvend adviesgesprek in via onderstaande knop.

Plan een afspraak

Veelgestelde vragen

 • Wat is LTI?

  LTI is een afspraak die ervoor zorgt dat je e-learning pakket op één plaats staat (de LTI provider, zoals Courseware LTI provider) en kan worden afgespeeld op een veilige manier vanuit een leerplatform (LMS of LXP) van een organisatie of klant (een LTI consumer). Het zorgt ervoor dat de e-learning module kan worden opgestart en dat je in je leerplatform de voltooiing kan registreren, terwijl je de content kan onderhouden in je eigen omgeving.

 • Wat is Remote SCORM?

  Remote SCORM is een afspraak die ervoor zorgt dat in het leerplatform (LMS of LXP) niet de gehele e-learning content moet worden geïmporteerd, maar dat het toch via de internationaal meest gebruikte standaard kan worden afgespeeld. De e-learning module staat dan nog steeds elders (bij jou in bijvoorbeeld de Courseware LTI provider) en kan daar onderhouden worden en er wordt een minipakketje zonder inhoud, maar met verwijzingen) ingelezen in het LMS. Werkt bijna altijd!

 • Wat kan ik in Courseware LTI provider plaatsen?

  In de meeste gevallen ontwikkel je je e-learning module in een auteurstool en kan je dit exporteren als SCORM-pakket. Daarnaast kan Courseware LTI provider ook andere e-learning standaarden importeren (en is daarin uniek), zoals AICC, xAPI en CMI5. Ook niet e-learning formaten kunnen worden ingelezen, zoals pdf, mp3 of mp4.

 • Voor wie is deze service?

  Voor organisaties, e-learning ontwikkelaars en opleiders die hun e-learning module via LTI of Remote SCORM willen aanbieden, omdat ze geen eigen leeromgeving hebben of hun klanten de e-learning module via hun leeromgeving willen laten aanbieden. Dat kan zijn omdat jouw klant hierom vraagt of omdat je zelf het beheer wilt houden over de e-learning modules die je ontwikkeld hebt. Deze gaan immers nu niet naar de klant. Je houdt ze bij je én je kan ze dus makkelijk beheren.

 • Is er een mogelijkheid een module te testen?

  Jazeker. Neem contact op met ons en we zullen je voorzien van de LTI gegevens of een Remote SCORM pakketje van een e-learning testmodule.

 • Ik maak e-learning modules, kan ik deze niet gewoon uploaden in de leeromgeving van mijn klant?

  Jazeker, dat kan vaak wel. Je publiceert dan een SCORM pakket in je eigen auteurstool, zoals Articulate Storyline of Rise en deze geef je aan de klant. Zij kunnen hem dan importeren in hun leeromgeving en gebruiken.

  Wil jij liever de content niet weggeven (en in eigendom houden), makkelijk nieuwe versies kunnen leveren, bepalen hoelang of hoeveel jouw content wordt gebruikt? Wil jouw klant geen SCORM-pakket, maar LTI, dan is deze service voor jou een oplossing.

 • Hoe vindt de verrekening/facturering plaats?

  Je betaalt de servicekosten vooraf aan een abonnementsperiode (1 jaar). Na de afloop van dit jaar betaal je achteraf per kwartaal voor het aantal werkelijk registraties. Dit is een duidelijk en vast bedrag. Het maakt niet uit hoe vaak iemand de e-learning module opstart of gebruikt, je betaalt één keer voor een gebruiker per e-learning module. De registratie wordt geteld, de eerste keer dat een gebruiker inlogd.

 • Voldoet Courseware LTI Provider aan de AVG?

  Jazeker. We verwerken een beperkte set gegevens, namelijk de volgende persoonsgegevens: voornaam, achternaam en e-mail adres/gebruikersnaam en daarnaast voortgangsgegevens van de e-learning module (dat kunnen scores, de plaats waar je bent gebleven of voltooiing zijn).

  Voor elke klant zetten wij een apart, volledig gescheiden deel op, zodat je content en data volledig gescheiden zijn van andere gebruikers van de Courseware LTI Provider service.

 • Welke technologie zit er achter Courseware LTI provider?

  De service is opgezet als SaaS oplossing via de bekende en gerenommeerde software van Rustici Software: SCORMCloud. Zij zijn onderdeel van onze jarenlange partner: LTG (Learning Technologies Group).