Wat is een zelfregistratiepagina?

Is je doelgroep nog onbekend, is er veel beweging in het personeelsbestand of wil je externe partners opleiden? Dan is een zelfregistratiepagina voor jouw LMS bijna een must.

Hoe registreer je cursisten als je ze nog niet kent?

Veel organisaties die een learning management system (LMS) gebruiken, hebben een koppeling tussen het LMS en het personeelssysteem / HR-systeem. Deze koppeling zorgt ervoor dat de personen uit het personeelssysteem automatisch worden opgenomen in het LMS. Je hoeft nieuwe medewerkers niet handmatig toe te voegen, dit scheelt je een hoop tijd.

Wat doe je als je geen personeelssysteem hebt of als je niet de resources hebt om de personen zelf toe te voegen aan het LMS of als je de potentiële cursisten nog niet kent? Een koppeling met een personeelssysteem is voor dergelijke organisaties geen optie, maar wat doe je dan?

De oplossing: Laat gebruikers zichzelf registeren

LMS zelfregistratiepagina

Veel learning management systems bieden tegenwoordig de mogelijkheid om gebruikers zichzelf te laten registeren in het het LMS. In de LMS’en Totara LearnNetDimensions Talent Suite en learningCloud kunnen we de zelfregistratiepagina volledig in de huisstijl van je organisatie maken.

Je kunt daarbij zelf bepalen welke informatie de gebruikers verplicht moet invoeren om zichzelf te kunnen registeren in het LMS.

Zelfregistratie bij de Dorel Juvenile Academy

Dorel Juvenile had een grote uitdaging:

  • De doelgroep is groot, divers en verspreid over Europa;
  • Dorel Juvenile niet precies wie de mensen/medewerkers/cursisten zijn en welke leerbehoefte ze precies hebben;
  • De trainingen moeten in meerdere talen kunnen worden aangeboden.

De oplossing: Totara Learn met een zelfregistratiepagina. De zelfregistratiepagina lost in één keer alle uitdagingen op. Het systeem verzamelt alle benodigde informatie om de toekomstig cursisten in te schrijven en de juiste cursussen aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat alle cursisten automatisch relevante online en offline cursussen krijgen aangeboden in de door hun geselecteerde taal. Op deze manier biedt Dorel de medewerkers een complete learning journey.

Zelfregistratie Dorel Juvenile

De zelfregistratiepagina – een paar weetjes

  • Een zelfregistratiepagina maak je in principe éénmalig;
  • Combineer de inlogpagina met een zelfregistratiepagina. Bedien zowel nieuwe als bestaande cursisten op dezelfde pagina voor een optimale learning journey;
  • De zelfregistratiepagina kan gekoppeld worden aan een betaalsysteem, zoals bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Laat cursisten een cursus kopen en bij afrekenen automatisch een account aanmaken. Dit scheelt voor de cursist een extra stap in het aanmeldproces.

Meer weten?

Wil je meer weten over de aanpak van Dorel of hoe jouw organisatie zelfregistratie in kan zitten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op