Nieuw: 3D-modellen in CenarioVR

Nieuwe functies in CenarioVR! Ontwikkel levensechte Virtual Reality simulaties met zelfgemaakte 3D-modellen. Animeer je 3D-modellen voor een optimaal resultaat. In dit nieuwsartikel vertellen we je er meer over.

Vanaf de laatste update is het mogelijk om 3D-modellen in te laden en te gebruiken in modules. De nieuwe functie biedt de volgende mogelijkheden:

  • Creëer en importeer de 3D-modellen als GLB-bestand of kies een 3D-object uit de nieuwe Media Library.
  • Roteer de 3D-modellen om het object op alle mogelijke manieren te bekijken en te positioneren.
  • Gebruik het 3D-model als een Hotspot om acties en animaties te triggeren.

Voortaan kan je dus niet alleen in een virtuele ruimte staan, maar ook objecten laten bewegen alsof je er omheen loopt. Op bovenstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld hoe in een module voor ziekenhuismedewerkers een 3D-model van een mondkapje gebruikt wordt. Met behulp van het 3D-model kun je op eenvoudige wijze laten zien hoe het mondkapje in elkaar zit, welke belangrijke filters het bevat en waar alles voor dient. Door de elementen te laten roteren (alsof je ze in je handen hebt), erop in te zoomen of ze selecteerbaar te maken krijgen de gebruikers vervolgens op een aantrekkelijke interactieve manier meer kennis over het mondkapje.

3D-modellen animeren

Geef een extra dimensie aan jouw VR-trainingen. Speel gemakkelijk ingebouwde animaties af van jouw zelfgemaakte 3D-modellen. Laat bijvoorbeeld jouw 3D-karakters zwaaien voor een persoonlijke benadering. Als je dergelijke 3D-oplossingen bij een ontwikkelaar laat ontwikkelen zijn dit vaak lastige en kostbare onderdelen. Met CenarioVR kun je het eenvoudig en snel zelf maken en dat al voor een beperkt bedrag per jaar. Het maken van 3D-modellen in Virtual Reality wordt hiermee toegankelijk voor iedereen.

Nieuw: de Media Library

Vanaf nu beschikt CenarioVR over een media library. Zoek en kies uit oneindig veel iconen, acties, 3D-vormen en 3D-objecten. Pas naar wens de kleur aan van alle objecten. Maak gebruik van RGB-, HSL- of HEX-codes. Sla huisstijlkleuren op die daarna te gebruiken zijn in alle modules.

CenarioVR ondersteunt naast JPEG en PNG vanaf nu ook SVG-bestanden. Handig bij het toevoegen van 3D-modellen.

Alle updates in CenarioVR worden automatisch uitgevoerd en zijn direct beschikbaar voor alle gebruikers.

Meer weten?

Wil je zelf aan de slag met het ontwikkelen van VR-trainingen? Test CenarioVR dan 21 dagen gratis via onderstaande knop.

Ervaar de kracht van VR