Het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie

Utrecht, 8 maart 2018Begin maart is het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie Leerportaal live gegaan. Het Prinses Máxima Leerportaal team en Courseware hebben hard gewerkt om NetDimensions Learning in te richten als Leerportaal. Ondanks de hectiek – rondom de opening – heeft het team het voor elkaar gekregen om het Leerportaal volledig in te richten in slechts vijf maanden. Een prestatie om trots op te zijn!

De missie van Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie gericht op zorg en onderzoek. De organisatie streeft naar een hoger overlevingspercentage van kinderen met kanker door zorg, research en opleiding te concentreren op één locatie. Hun missie luidt dan ook: Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie Leerportaal

In het Leerportaal kunnen 12.000 medewerkers zich voor opleidingen en cursussen inschrijven en volgen. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat het Leerportaal voor de volgende zaken inzetten:

  • Inlezen historie en registeren bekwaamheid medewerkers;
  • Een kwaliteitspaspoort voor alle medewerkers en teamleiders;
  • Medewerkers trainen voor zorgtaken / voorbehouden handelingen, protocollen en procedures;
  • Nieuwe medewerkers inwerken met een multidisciplinair inwerkprogramma met de karakteristieken van het Prinses Máxima Centrum.

Daarnaast heeft het Leerportaal een helpdesk. Medewerkers kunnen de helpdesk bellen voor vragen en ondersteuning.Bekwaamheid medewerkers in overzichtelijk kwaliteitspaspoort

De toekomst van het Leerportaal

De komende tijd komen er steeds meer opleidingen en cursussen beschikbaar in het Leerportaal. Zowel online, klassikaal als blended. Ons partnerschap is een doorlopend proces, want in de komende periode worden er nog meer koppelingen gemaakt met andere systemen. Zo komt er een koppeling met PE Online. Hierdoor kunnen de competenties en vaardigheden van de medewerkers worden opgevraagd en bewaard. Daarnaast zal het huidige plansysteem van het Prinses Máxima Centrum gekoppeld worden aan het Leerportaal.

Ben je benieuwd hoe het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie de ontwikkeling van het Leerportaal en samenwerking heeft ervaren? Binnenkort komt er een klantcase op onze website.