Stichting Philadelphia Zorg

Philadelphia Leerhuis heeft een breed opleidingsaanbod voor medewerkers en cliënten

De uitdaging

Ervoor zorgen dat iedereen moet kunnen leren wanneer hij of zij dat wil. Ervoor zorgen dat er in maar liefst 600 vestigingen ontwikkeling plaatsvindt. Van zowel medewerkers als cliënten en vrijwilligers. Én ervoor zorgen dat fysieke en klassikale trainingen gecombineerd kunnen worden met technologie. Zoals e-learning, serious gaming en een online forum. Hoe maak je die ambities waar?

De oplossing

Je gaat voor een Learning Management Systeem met heel veel mogelijkheden: PeopleFluent. We spreken met Paul Westmeijer, manager van het Philadelphia Leerhuis. Over zijn drijfveren om iedereen bij Philadelphia aan het leren te krijgen, zijn keuze voor PeopleFluent, de uitrol én de plannen voor de toekomst.

Altijd en overal kunnen leren

Drie jaar geleden kwam Paul met een berg ‘academy’-ervaring bij Philadelphia terecht. Met de opdracht om het Leerhuis uit te bouwen en op de kaart te zetten. Omdat ieder mens moet kunnen leren wanneer hij of zij dat wil.

Paul: “Iedereen moet altijd en overal de mogelijkheid en toegang hebben tot zelfontplooiing. Daar geloof ik echt in. Dat werkt het beste als mensen zelf aan het roer staan. Als ze zelf kunnen kiezen waar ze naartoe willen en wat ze daarvoor nodig hebben”.

Mensen laten leren precies op het moment dat ze dat nodig hebben en de eigen motivatie stimuleren. Dát is voor Paul het allerbelangrijkste. Want dan werkt ‘leren’ pas echt. Het Leerhuis is daarbij je partner binnen Philadelphia.

“Met PeopleFluent LMS is ons Leerhuis als een dienblad. Onze mensen kiezen zelf welke ‘smaak’ ze nodig hebben voor hun ontwikkeling. We geloven heel sterk in de eigen regie. Wat wij doen met het Leerhuis is dit mogelijk maken. De medewerkers en cliënten kiezen, en wij serveren het.”

Philadelphia had al wel een opleidingsadministratie systeem, maar er was meer nodig. Er was een systeem nodig dat de ambities van het Leerhuis kon waarmaken. Én een systeem wat kon meegroeien in de toekomst.

Paul: “Bijvoorbeeld de mogelijkheid om te leren via mobiele ‘devices’. Na een vergelijkend warenonderzoek kwamen we in contact met Courseware en kozen we voor PeopleFluent.”

Draagvlak creëren

Met het vertrouwen in Courseware én de uitgebreide mogelijkheden van PeopleFluent hadden Paul en zijn collega’s van het Leerhuis al snel een keuze gemaakt. Paul: “Heel eerlijk, het is wel een lange reis geweest. Begin vorig jaar zijn we ‘pas’ live gegaan. Meer dan een jaar na het eerste contact met Courseware. In een grote organisatie als de onze is het belangrijk om iedereen bij de keuze te betrekken. En te overtuigen dat dit was wat we nodig hadden. We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben veel gesprekken gevoerd, maar daardoor een breed draagvlak kunnen creëren. Toen we uiteindelijk de beslissing hadden gemaakt, ging de implementatie heel snel”.

NetDimensions LMS met de Philadelphia cursuscatalogus

Implementatie in 3 fases

Een projectteam met HR, IT, managers en Courseware heeft voor de implementatie gezorgd. Er is een analyse gemaakt van de huidige systemen en processen. Onderzocht werd welke content nodig was en natuurlijk moesten er mensen getraind worden in het gebruik van PeopleFluent. Paul: “De implementatie is stap voor stap gegaan. En elke keer met deskundig advies van Courseware. Ik had echt vertrouwen dat het wel goed kwam.”

Net als de implementatie gaat de (toekomstige) uitrol van PeopleFluent bij Philadelphia ook stap voor stap. In drie concrete fases:

  • Fase 1 zorgde voor de lancering van het Philadelphia Leerhuis Online in 2016. Met e-learningmodules voor alle 6.500 medewerkers. PeopleFluent werd in deze fase alleen nog gebruikt als server om dit te faciliteren. Er werden zo’n 60 e-learningmodules in gezet én een externe inlog mogelijk gemaakt. Hierdoor kunnen mensen veel makkelijker thuis leren. Op een moment wat hen uitkomt. En op een moment dat zij willen
  • Fase 2 is nu volop in ontwikkeling. En bijna klaar om van start te gaan in mei. In deze fase zijn ook alle fysieke en klassikale trainingen opgenomen in het LMS. De medewerkers komen dus nog vaak bij elkaar om samen te leren, maar alles eromheen kunnen ze online zelf regelen. Ook de HR-servicedesk gaat in deze fase gebruikmaken van PeopleFluent voor het inplannen van de fysieke trainingen en andere administratieve werkzaamheden.
  • Fase 3 staat gepland voor over ongeveer een half jaar. In deze fase moet er nog meer gebruik gemaakt kunnen worden van de PeopleFluent functionaliteiten. Zoals het geven van opleidingsadvies aan medewerkers via zogenoemde ‘leerlijnen’.

De praktijk

Maakt PeopleFluent de ambities van het Philadelphia Leerhuis waar? Paul: “Absoluut. We hebben vorig jaar zelfs een award gewonnen! En wat ik zei: Het PeopleFluent LMS is als een Rolls Royce. We kunnen er nog veel meer mee. Daarom vragen we onze mensen voortdurend om suggesties, waardoor we het systeem nog beter kunnen inzetten.

Philadelphia en Courseware tekenen NetDimensions contract

Afgezien van een paar – vanzelfsprekende – kinken in de kabel bij zo’n groot project, is iedereen heel enthousiast over het Philadelphia Leerhuis Online. Er wordt veel geëvalueerd en gekeken naar de toekomst. Paul is ook zeer tevreden over de dienstverlening van Courseware: “Ik heb helaas wel eens ervaren dat een leverancier van alles beloofde tot aan het moment van de handtekening. Daarna zag de werkelijkheid er voor mij als klant ineens heel anders uit. Zo is Courseware niet. Ze zijn toegewijd, klantvriendelijk, snel en bereikbaar. Je hebt geen moment het idee dat je een nummer bent. Courseware wil óók dat jouw project een succes wordt en werken echt met je samen. Samen een succes maken. Dat is gelukt. En dat lukt nog steeds!”

Cijfers

Alle Philadelphia activiteiten in beeld

  • 6.500 medewerkers
  • 8.000 cliënten
  • 5.000 vrijwilligers
  • Fase 2 geïmplementeerd en bijna van start
  • Fase 3 in de steigers
  • 9 maanden na de lancering al 30.000 keer bezocht!

Ook jouw ambities waarmaken?

Heb je vragen? Of ben je net als Paul van Philadelphia op zoek naar een systeem waarmee je de leer-ambities van jouw organisatie kan waarmaken? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.

Contact

Fotocredits: Philadelphia & Courseware