Totara LMS bij Bronkhorst

De uitdaging

Bronkhorst heeft zich toegelegd op het ontwikkelen en produceren van instrumenten voor het meten en regelen van gas- en vloeistofdoorstroming. In 2014 richt Bronkhorst een trainingsafdeling op voor het stroomlijnen van het interne opleidingsproces. De opleidingen waren ad hoc en werden bijgehouden in losse lijsten in Excel. Intern was het opleidingsproces niet overzichtelijk en de verkoopvestigingen in het buitenland waren er nog niet op aangesloten. Daarnaast was er behoefte om ook digitaal leren aan te bieden. Kortom, Bronkhorst was op zoek naar een platform om hun opleidingsproces te stroomlijnen. We spreken met Marco Breuker, Training Officer, en Nathasja Nengerman-Slagman, LMS beheerder, bij Bronkhorst over hun opleidingsproces.

De oplossing

Om haar opleidingsbehoefte goed te kunnen formuleren heeft Bronkhorst een student in de arm genomen om dit te onderzoeken. Langzamerhand werd duidelijk dat Bronkhorst een Learning Management System (LMS) nodig had. Om zich goed te kunnen oriënteren op de beschikbare LMS’en bezocht Bronkhorst de beurs Next Learning en is zo in contact gekomen met Courseware. Marco: “Veel LMS leveranciers gebruiken het LMS om ook e-learning in te kunnen ontwikkelen. Dat wilden we niet, want we zien een LMS en e-learning los van elkaar.”

Bronkhorst was op zoek naar een LMS waarin ze alles konden automatiseren. Nathasja: “We zochten een LMS waarin alles automatisch gaat, zoals uitnodigingen versturen. Dat scheelt enorm veel werk. Daarnaast was meertaligheid een vereiste voor ons. Na een uitgebreide demo over wat Totara Learn voor ons zou kunnen betekenen hebben we voor Totara Learn gekozen. Totara Learn sloot namelijk goed aan bij onze wensenlijst.”

Implementatie Totara Learn

In het voorjaar van 2018 is Bronkhorst Learning Centre live gegaan. “Het LMS draait nu een jaar en de meeste medewerkers zijn er enthousiast over. Voor de medewerkers is het ideaal, omdat ze nu zelf kunnen kiezen wanneer ze een opleiding volgen.” aldus Nathasja. Binnenkort gaat Bronkhorst ook van start met functie-verplichte opleidingen en blended learningprogramma’s.

Bronkhorst had enkele doelstelling opgesteld voor de eerste fase van de implementatie:

  • Iedere medewerker moet toegang en inzicht hebben tot iedere opleiding binnen het bedrijf.
  • Leidinggevenden moeten mee kunnen kijken of de inschrijving past qua kosten en tijd.
  • Leidinggevenden moeten een overzicht krijgen van wat zijn of haar medewerkers hebben gedaan.
  • Medewerkers moeten inzicht hebben in hun eigen voortgang.

Alle bovenstaande doelen zijn behaald. Marco: “De implementatie heeft nog geen half jaar geduurd. Het ging heel snel! Het is echt learning bij doing. Het is leuk om te blijven ontdekken welke mogelijkheden er in het LMS zitten, het is zo uitgebreid!”

Samenwerking met Courseware

“Onze complimenten voor jullie consultants die alles goed en duidelijk kunnen toelichten waardoor we het snel begrepen. Het voelde alsof we een gezamenlijk projectteam zijn. Het was niet Bronkhorst of Courseware, maar we waren één team. Het was erg fijn dat Courseware echt meedacht en het persoonlijk contact hebben we dan ook als heel prettig ervaren.”

Toekomst

Nathasja: “Aan ons nu de taak om het LMS actueel en leuk te houden. We hebben onze eerste online cursus gelanceerd en zijn bezig met de 2e en 3e.” Drie collega’s hebben een Articulate Certified Training gevolgd en gaan met Articulate Storyline aan de slag om de volgende cursussen te ontwikkelen.

Ook de internationale opleidingsbehoefte groeit. Hierdoor is de wens ontstaan om het LMS aan meerdere doelgroepen beschikbaar te stellen. Met als ultiem doel ook klanten gedeeltelijke toegang te geven tot het LMS. Bronkhorst onderzoekt nu de mogelijkheden om het LMS ook in te zetten voor kennisdeling en als marketingplatform.

Meer weten?

Wil je ook jouw opleidingsprocessen stroomlijnen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie