Terugblik Totara Learning Lab – rapporteren

Wij kijken terug op een geslaagde tweede editie van Totara Learning Lab. Op 9 april kwamen Totara Learn gebruikers samen voor inspiratie en verdieping op het gebied van Totara Learn. Dit Learning Lab stond in het teken van Learning Analytics en de rapportagemogelijkheden in Totara Learn.

Sfeerimpressie

Ben je benieuwd hoe zo’n handson sessie eruit ziet? Bekijk dan de sfeerimpressie. Gedurende de dag hebben we een heel aantal foto’s genomen. Bekijk alle foto’s via deze link.

Learning Analytics

Consultant Ronny Lohuis vertelde over de mogelijkheden van Learning Analytics. Learning Analytics is het verzamelen van gegevens, het doen van metingen & analyses en het maken van rapportages en dashboards. Dit heeft als doel inzichten krijgen voor het verbeteren en optimaliseren van het leren en de leeromgeving. Er zijn vier vormen van Learning Analytics met elk zijn eigen inzicht en doel.

  1. Beschrijvend – Geeft inzicht in het nu en verleden door data samen te voegen. Wat is er gebeurd?
  2. Verklarend – Geeft inzicht in de relaties en verbanden tussen gebeurtenissen. Waarom is dit gebeurd?
  3. Voorspellend – Gebruikt statistiek en forecast modellen om inzicht te geven in de toekomst. Wat kan of gaat er gebeuren?
  4. Voorschrijvend – Gebruikt simulaties en andere algoritmes om aan te geven welke opties er zijn en geeft inzicht in de gevolgen. Wat moet er gebeuren?

Het is belangrijk jezelf af te vragen welke informatie je nodig hebt en welk type pad hierbij past.

Save the date

Dit jaar zullen we nog een Totara Learning Lab organiseren. Zet donderdag 10 oktober alvast in je agenda. Ben jij er ook bij? #TOTARALL