beter leren, fijner werken, sneller groeien

Next Learning 2019

Ook dit jaar waren we weer aanwezig bij Next Learning. Next Learning is de beurs voor leren en ontwikkelen in Nederland.

Next Learning 2019

De thema’s van Next Learning 2019

Dit jaar stond Next Learning in vier thema’s.

  • HOMO 4.0 – De mens moet flexibel, wendbaar zijn en zich kunnen aanpassen. Mét en zonder technologie. Gaan we toe naar een perfecte versie van ons zelf? Hoe verbinden we mens en techniek, zodat het fijn blijft?
  • Design 4 Business – Leren op de werkplek en met direct resultaat voor de business. Dat vraagt om een ander design: resultaatgericht, flexibel, wendbaar. Op de juiste plek, het juiste moment. Hoe designen we dat?
  • Fluid ECO-systems – Organisaties groeien door ‘kennis’, maar nog harder door ‘samen creëren’. Daarbij doet iedereen mee: de klant, de lerende, de business, de expert. Minder door managers. Meer bottom up. Meer via netwerken. Meer door ‘uitproberen’ en aanpassen. Hoe creëer en ondersteun je deze fluid eco-systemen?
  • Smart & Immersive – Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven en werken: AI, Learning Analytics, VR, AR etc. Hoe draagt technologie bij aan leren en werken? Voorbeelden van goede toepassingen? Zijn het verbeteringen of gaat het ons werk compleet veranderen? Moeten we er onze privacy voor opgeven?

Aan de hand van de verschillende thema’s hadden de bezoekers de keuze uit verschillende sessies. Ook wij bezochten enkele sessies. Op basis van de verschillende sessie en andere standhouders zijn de volgende trends gekomen.

  • Er zijn steeds meer VR-toepassingen op het gebied van leren en ontwikkelen.
  • AI (Artificial Intelligence) zie je meer en meer terug komen om aanbevelingen te doen.
  • Het belang van curation wordt als steeds groter gezien.

Ook inspelen op bovenstaande trends/thema’s? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Hoe blijf je toekomstbestendig en relevant?

Elliott Masie vertelde tijdens zijn keynote-sessie dat wij leven in een tijd met veel veranderingen. Hoe bereid je je als organisatie hierop voor? Professionals zeggen vaak dat ze geen tijd hebben om te leren stelt Elliott. Als ze aan het leren zijn, zijn ze vaak afgeleid en aan het multitasken. Elliott geeft de volgende tips om relevant, eerlijk en voorbereid te blijven:

  • Leer & experimenteer en durft daarbij te falen;
  • Probeer de impact van leren op te rekken, motiveer mensen voor langere termijn;
  • Maak leren leuk.

Daarnaast is het model 5 moments of need – van Bob Mosher en Conrad Gottfredson – interessant om te gebruiken om informatie op het juiste moment aan te bieden.

Zelf VR-trainingen ontwikkelen

Courseware op Next Learning
Tijdens Next Learning konden de bezoekers het effect ervaren van Virtual Reality trainingen. Met Virtual Reality trainingen creëer je levensechte leerervaringen voor een optimale leerbeleving. Met behulp van CenarioVR ontwikkel je eenvoudig en snel Virtual Reality trainingen. Voeg verschillende interacties toe om de trainingen interactief te maken. Bekijk de mogelijkheden van CenarioVR hier.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van eenvoudig te ontwikkelen Virtual Reality trainingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande knop.

Meer informatie