Wat is er nieuw in Lectora Online versie 5.0?

Lectora Online 5.0 is uitgekomen en bevat handige nieuwe functies. Lees meer over de nieuwe functies op deze pagina.

Nieuwe gebruikersinterface en -ervaring

De gebruikersinterface en -ervaring van Lectora Online 5 is compleet vernieuwd op basis van bruikbaarheidstests, waarin een grote groep gebruikers zijn mening heeft gegeven over de nieuwe vormgeving. Zowel de menu’s als alle objecten hebben een nieuwe vormgeving gekregen. Door deze nieuwe vormgeving zijn objecten eenvoudiger terug te vinden in de boomstructuur van jouw project. Daarnaast heeft het programma weer een fris uiterlijk gekregen en sluit het beter aan bij deze tijd.

Framework, thema’s en style packs

In de nieuwe versie van Lectora Online ligt de focus op het verminderen van ontwikkeltijd door het inzetten van (instructional design) frameworks. Een framework bevat een volledige cursusstructuur die naar eigen wens aan te passen is. Door het toepassen van thema’s en style packs is het mogelijk om een framework aan te laten sluiten aan de huisstijl van de klant. Thema’s worden eenmalig opgezet, zowel voor desktop als mobiel, en kunnen opnieuw worden ingezet voor andere projecten. Naast frameworks en thema’s zijn er ook nieuwe interactieve templates beschikbaar die hergebruikt kunnen worden in verschillende projecten.

Waar creativiteit en efficiëntie elkaar ontmoeten

Maak eigen kleurenpaletten en sla deze op, zodat je ze kan hergebruiken in andere projecten. Heeft iemand anders in je organisatie een mooi kleurenpalet opgezet? Geen probleem, importeer een bestaand kleurenpalet en pas dit gelijk toe. Werk je veel met tekstvariabelen? Zodra je de waarde van een variabele wijzigt via een actie, dan wordt het resultaat van deze actie direct zichtbaar in het tekstveld. De pagina hoeft hiervoor niet opnieuw geladen te worden en er is ook geen extra actie nodig om de wijziging zichtbaar te maken. Nu kan je nog efficiënter werken met variabelen.

Toegankelijkheid en media-updates

Vanaf nu heb je meer controle over de Closed Captioning (Ondertiteling). Activeer of deactiveer de achtergrondkleur van de ondertiteling. Geef een specifieke achtergrondkleur op, zodat de ondertiteling te allen tijde goed leesbaar is. En de achtergrond beter aansluit bij de rest van je huisstijl. Daarnaast kan de cursist zelf eenvoudig de snelheid van de video aanpassen. Werk je veel met media events? Het is nu nog eenvoudiger om events te synchroniseren in audio- of videobestanden.

Aan de slag

Alle Lectora Online gebruikers hebben vanaf nu toegang tot Lectora Online 5.0. Je logt eenvoudig in via https://my.lectoraonline.nl/app/login. Maak je nog geen gebruik van Lectora Online? Test de tool dan 30 dagen gratis via onderstaande knop

Probeer Lectora Online