Lectora Online 4.7 – What’s New?

Eind maart is Lectora Online bijgewerkt naar de allerlaatste versie; Lectora Online 4.7. De nieuwste versie van Lectora Online brengt een screen recording tool, een vernieuwde video editor en een simpele, maar krachtige, online image editor.

Screen recording tool

In Lectora Online is een eenvoudige en intuïtieve screen recorder toegevoegd. Het gaat hier om een offline screen recorder. Voor het gebruik van deze screen recorder dient er een kleine applicatie geïnstalleerd te worden op de pc. Zowel geschikt voor Windows als voor MacOS. Deze applicatie wordt ook gebruikt voor het bewerken van de video’s (zie het kopje Video Editor). De screen recorder kan naast het beeldscherm ook de webcam opnemen (eventueel tegelijkertijd). Na het opnemen van de screen recording kan deze bewerkt worden als video.

Video editor

Net als de screen recorder werkt de video editor van Lectora Online offline. Bewerk eenvoudig video’s met behulp van tools om in te zoomen, tekst, afbeeldingen en vormen toe te voegen, automatische bijschriften (closed captions) en meer!

Online image editor

Naast de screen recorder en video editor is er ook een nieuwe online image editor toegevoegd aan Lectora Online. Deze image editor is eenvoudig in gebruik en bevat o.a. de onderstaande functies:

  • Bijsnijden en draaien van afbeeldingen;
  • Toevoegen van vormen, tekst en iconen;
  • Toevoegen van filters en het aanpassen van kleuren, denk aan de filters Grayscale, Invert, Sepia, Blur Sharpen, Emboss, RemoveWhite, Brightness, Noise, Pixelate, ColorFilter, Tint, Multiply, Blend.