Onze aanpak

Wij bieden bewezen en internationaal beschikbare software applicaties om een leerlandschap in te richten om het leren zowel effectief als efficiënt aan te bieden.

Leer- en kennistechnologie

Om alle tools en software op het gebied van leren en ontwikkelen goed op de behoefte van de organisatie en medewerkers aan te laten sluiten adviseren wij de volgende stappen te doorlopen.

The 5 moments of needs

Leren gaat om het resultaat. Om leren in een organisatie optimaal in te richten (met technologie) en passend bij de bedrijfsprocessen is een goede didactische inbedding onmisbaar. Om te komen van leerbehoefte naar resultaat is het van belang te kijken naar de leervorm en het moment waarop leren moet plaats vinden. Een goede manier om hier naar te kijken is met het model van de 5 moments of need. Dit beschrijft de momenten waarop er een leerbehoefte ontstaat bij de medewerker.

 1. Nieuw: wanneer iemand iets voor de eerste keer moet weten of kunnen.
 2. Verdieping: wanneer men de basiskennis bezit, maar er meer nodig is om verder te komen.
 3. Toepassen: wanneer mensen het geleerde in de praktijk moeten brengen, maar het nog niet kunnen.
 4. Oplossen: wanneer een probleem in de praktijk moet worden opgelost, omdat het ineens anders gaat dan normaal.
 5. Verandering: wanneer er iets veranderd, waardoor oude kennis en kunde niet meer toepasbaar is.

Welke leerinterventies geschikt zijn wordt in sterke mate bepaalt door het moment waarop de leerbehoefte ontstaat. Hoe dit efficiënt en effectief ingepast kan worden, wordt ook bepaalt door de bedrijfsprocessen die het moet ondersteunen en de technologie die beschikbaar is.

Beschikbare oplossingen

Courseware is expert in het toepassen van opleidings- en kennistechnologie om zo een leerlandschap in te richten om leren zowel effectief als efficiënt aan te bieden. Wij adviseren over, leveren en implementeren software die binnen organisaties (in)formeel leren, HR processen en (her)gebruik van kennis en ervaring faciliteren:

 • Software om zelf e-learning te maken (auteurstools)
 • Corporate Wiki’s voor online kennisborging en samenwerken in teams
 • Learning Management Systemen (LMS)
 • Learning Experience Platformen (LXP)
 • Talent en Performance Management Systemen
 • Oplossingen voor toetsing en certificering
 • Generieke en gebruiksklare e-learning modules

Een oplossing op maat

Samen gaan we altijd in gesprek om te kijken welke oplossing en aanpak het beste past bij jou, jouw organisatie en de doelgroep.

 • Wij begeleiden in de oriëntatiefase, keuzeargumentatie tot het dagelijks gebruik van de oplossingen.
 • Wij implementeren deze producten en verzorgen desgewenst de hosting en het technisch beheer, waarbij de focus ligt op continuïteit en informatiebeveiliging.
 • Ook trainen wij alle beheerders in het gebruik van onze oplossingen.
 • Na afloop van een implementatie of training kunnen klanten gratis een beroep doen op onze helpdesk en uitgebreide Wiki. Deskundige medewerkers helpen je graag en snel. Je kunt continu de status van uw ticket volgen.

Samen op reis

Wij zien het implementatieproces als een soort reis. Samen gaan we op reis met als eindbestemming het leerlandschap volledig ingericht zoals jullie willen. Gedurende en na afloop van de reis staan wij altijd voor je klaar. Daarnaast organiseren wij events om klanten met elkaar in contact te brengen en iedereen op de hoogte te brengen van de laatste trends op het gebied van Learning & Development

Vrijblijvend advies

Wil je meer weten over de werkwijze van Courseware? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande knop. Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Neem contact op