Gamification Learning Lab

Wij kijken terug op een geslaagde eerste editie van Gamification Learning Lab. Ben je benieuwd hoe dit eruit zag? Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

Gastspreker Dimme van der Hout vertelde over zijn ervaring op het gebied van gamification. Dimme is Studieleider Game Design and Development op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en CEO bij Monkeybizniz. Dimme maakt gebruik van het Octalysis – Gamification framework van Yu-kai Chou. Het model legt uit hoe je Gamification kan inzetten om je boodschap op een leuke en effectieve manier over te brengen. Wil je meer weten over Gamification & Behavioral Design? Bekijk dan hier het model.

Praktijkvoorbeelden

Bij de borrel konden de deelnemers ontdekken hoe andere organisaties al gebruik maken van gamification. Hier zagen ze onder andere een voorbeeld van Learning Experience Platform learningCloud. Met learningCloud maak je op eenvoudige wijze gamified modules met onder andere leaderboards en badges. Daarnaast konden ze ervaren hoe het is om Virtual Reality toe te voegen aan je leerprogramma’s. Virtual Reality e-learning kan bijvoorbeeld ingezet worden voor onboarding en microlearning.

Handige artikelen

Wil je weten hoe je gamification kunt inzetten in de praktijk? Wellicht zijn onderstaande artikelen dan interessant.