Wasco Holding B.V. is vanaf het ontstaan in 1970, als een bedrijf dat WASmachine COmbinaties verkocht, uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel in de installatiebranche. Met 50 jaar ervaring bieden zij, vanuit vakmanschap mooie uitdagingen in uiteenlopende gebieden aan. Met een compleet assortiment van maar liefst 500.000 producten en een constante en uitgebreide voorraad zijn zij altijd in staat de klant snel van dienst te zijn. Vanwege haar ambities wilde Wasco graag gebruik gaan maken van een Learning Management Systeem (LMS). We spreken met Birgit van der Burg, Coördinator HR bij Wasco, over leren en ontwikkelen in het WasCollege.

Een professioneel leerplatform

Wasco maakte zelf producttrainingen in Articulate Online. Ze boden technische producttrainingen voor een specifiek groep medewerkers (technisch) aan binnen de organisatie. Birgit: ‘De wens is toen ontstaan om het aanbod van trainingen breder te trekken en de mogelijkheid om onze praktijkdagen op een andere manier te presenteren/organiseren.’

Vanwege deze wens wilde Wasco graag gebruik gaan maken van een Learning Management Systeem (LMS) met meer functies om onder andere:

  • e-learning modules en toetsen aan te bieden;
  • klassikale processen te faciliteren;
  • rapportages te kunnen draaien;
  • opleidingsprocessen voor verschillende doelgroepen in te kunnen richten;

Birgit: ‘Het proces verliep daarna snel. We hadden al contact met Courseware, omdat we gebruik maakten van Articulate Online en Articulate 360. Courseware kwam steeds meer in beeld en stelde Totara Learn voor.’ Wasco nam dit advies over en koos voor Totara Learn. Hiermee werd het mogelijk om de genoemde wensen vorm te geven en vele andere functies kwamen daarmee ook beschikbaar voor Wasco. Totara Learn wordt mede daardoor veel gebruikt in de groot- en detailhandel.

Opleiden en ontwikkelen bij Wasco

Toen Birgit in dienst kwam bij Wasco was de implementatie al in volle gang. Birgit sloot aan om het projectteam te ondersteunen. Birgit: ‘Ik kom niet uit de opleidingen hoek en had er geen ervaring mee. Het was nieuw voor mij en daardoor soms lastig. Ik moest onderzoeken wat er mogelijk was. Ik had gelukkig veel contact met onze implementatieconsultant. Eind 2018 zijn we live gegaan met ons online opleidingenportaal, www.wascollege.nl oftewel “het WasCollege”. We hebben het destijds feestelijk gevierd en ruchtbaarheid aan gegeven met taart en posters op iedere vestiging en de twee distributiecentra.’

Wasco wil uitdragen dat we een kennisorganisatie zijn. In de breedste zin van het woord. Daarom krijgen onze medewerkers per jaar een aantal uren studieverlof om trainingen naar keuze te volgen. Dit kan van alles zijn. Een cursus op technisch vlak (specifiek gemaakte producttrainingen) of een cursus op gebied van persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld een cursus Spaans of een cursus “maak je dromen waar”. Het LMS is dan ook goed gevuld met technische producttrainingen en trainingen van GoodHabitz. Daarnaast organiseren we ook klassikale trainingen, maar ook individuele trainingen. Denk hierbij voor klassikale trainingen aan een cursus timemanagement of een inhouse BHV training en voor een individuele trainging bijvoorbeeld een Nima A opleiding.’ De medewerkers van Wasco zijn enthousiast dat ze de vrijheid krijgen zelf hun ontwikkelpad te mogen bepalen. Het percentage medewerkers dat een training heeft gevolgd is gestegen tot maar liefst 70%.

Dat is een mooi aantal aangezien er (bijna) geen verplichting achter zit en de medewerkers die een training volgen dus gemotiveerd zijn om te leren.‘ aldus Birgit.

De ervaring van Wasco

Birgit: ‘Het is een fijn systeem en de nieuwe catalogus bevalt goed. Het is een uitgebreid systeem met veel mogelijkheden. Dat zorgt er, voor mij als administrator, voor dat het af en toe zoeken is welk vinkje er aan/uit gezet moet worden. Ik werk er nu twee jaar mee en leer nog steeds bij. De gebruikerskant is overzichtelijk en ziet er mooi uit.’

‘Het is een fijn en uitgebreid systeem.’ – Birgit van der Burg, Coördinator HR bij Wasco

‘Het is erg fijn samenwerken met Courseware. Ik heb veel contact met onze accountmanager en consultants. Ze denken echt met ons mee. Ik heb laatst een vraag bij onze consultant neergelegd voor een kennisbank. Al snel ontving ik een voorstel met de mogelijkheden.  Ook nu op afstand werkt het heel prettig samen.’

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Totara Learn voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact via onderstaande knop.

Meer informatie