Leren bij Koninklijke Auping

Auping werkt al ruim 130 jaar aan persoonlijke oplossingen op het gebied van slaap en rust. Alle bedden, boxsprings, matrassen en spiraalbodems worden gemaakt in de duurzame fabriek in Deventer. Auping is inmiddels uitgegroeid tot bedden- en matrassenmarktleider in de Benelux en de producten worden in meer dan 20 landen verkocht via de webshop en via winkels, Auping Stores en Studio’s.

Auping Academy is het trainingsinstituut voor alle Auping-dealers. We spreken met Kennismanager Helen Zwiers en Opleidingscoördinator Suheda Simsek, samen verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van het opleidingsaanbod. Het leerplatform dat ze hiervoor gebruiken is Totara Learn. Op dit online leerplatform vinden Auping-dealers een groot aantal interactieve e-learningmodules en kunnen ze zich inschrijven voor fysieke trainingen om hun kennis te vergroten over Auping als merk, de producten en thema’s als sales, ergonomie en gastvrijheid.

Auping Academy

Auping Academy is het trainingsinstituut voor elke Auping-adviseur met de ambitie om zichzelf continu te verbeteren. Als franchiseorganisatie met verschillende retailformules in verschillende landen, wil Auping Academy ervoor zorgen dat elke consument in elke winkel een optimale Auping-ervaring krijgt. Daar komt de Auping-adviseur in beeld, die met enthousiasme over het merk vertelt, alle ins en outs van de producten kent, salesvaardigheden combineert met ergonomisch verantwoord matrasadvies én daarbij zorgt voor een ultieme gastbeleving, passend bij het merk Auping. Auping Academy traint fysiek op het Auping-hoofdkantoor in Deventer, in de winkels en online in de vorm van e-learning en webinars.

Implementatie van Totara Learn

Om de online trainingen aantrekkelijker, interessanter en interactiever te maken én om deelname aan zowel online als offline trainingen op een efficiënte manier op één plek bij te houden, stapte Auping Academy in 2018 over op Totara Learn. Een veelzijdig Learning Management Systeem dat blended learning programma’s mogelijk maakt en vrij eenvoudig in gebruik is, maar tegelijkertijd zoveel mogelijkheden biedt dat aan alle wensen van Auping kon worden voldaan. De implementatie was een leuke uitdaging, want het moest in een heel korte tijd gerealiseerd worden. Samen met Courseware is een ongelooflijk strakke planning gemaakt en de consultant kwam wekelijks een volledige werkdag naar het kantoor in Deventer om de implementatie te realiseren. Met succes. Slechts 5 weken na de kick-off ging het compleet vernieuwde én volledig ingerichte LMS van Auping Academy live.

Doorontwikkeling van het platform

In een zeer korte tijd is het systeem ingericht, maar daar bleef het niet bij. Sinds de implementatie maakt Auping gebruik van een strippenkaart om met behulp van Courseware steeds meer verbeterslagen door te voeren. Helen: “Wanneer je een goede basis hebt staan, is het natuurlijk heel leuk om te kijken welke mogelijkheden Totara Learn nog meer biedt. In de afgelopen jaren hebben we het platform samen met Courseware doorontwikkeld, zowel op het gebied van design als het toevoegen van nieuwe functionaliteiten wat het voor onze dealers nóg aantrekkelijker maakt om te leren.

Als één van de beheerders van het LMS vind ik het een pluspunt dat het heel intuïtief is. Veel functionaliteiten in het systeem zijn ontzettend goed uitgedacht. Tegelijkertijd is er wel ruimte voor creativiteit om bepaalde functionaliteiten slim en efficiënt in te zetten. Dat is fijn, omdat we enorm groeien en elke doelgroep andere wensen heeft op het gebied van leren. In drie jaar tijd is het aantal gegroeid van 615 gebruikers naar meer dan 1600 gebruikers!” – Suheda Simsek, Opleidingscoördinator bij Auping

Helen over Totara Learn: “Persoonlijk ben ik een enorme ‘fan’ van de dashboards in Totara Learn, die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo hebben we een speciaal dashboard gemaakt voor onze accountmanagers, met informatie over het trainingsaanbod en verschillende rapporten om ze inzicht geven in wie welke training heeft doorlopen. Een hoogtepunt voor Auping Academy is daarnaast de lancering van de Auping Kennisbank, een centrale plek waar dealers onder andere hand-outs van trainingen, links naar handleidingen, factsheets, Q&A’s en andere kennisdocumenten kunnen vinden. We hebben inmiddels voor drie verschillende doelgroepen een aparte kennisbank gebouwd, wat enorm bijdraagt aan het uitbouwen van Auping Academy tot een echt ‘kenniscentrum’. De suggestie van Irma van Courseware om hier de dashboard functionaliteit voor te gebruiken, bleek echt een gouden tip.”

Interactieve leercontent bouwen

Auping maakt online modules in Articulate 360. Op dit moment worden alle e-learningmodules gebouwd in Articulate Rise 360. Helen over Articulate Rise: “We hebben bewust voor Articulate Rise gekozen. Het is eigenlijk een geweldige tool. Eenvoudiger in gebruik kan volgens mij niet. Tegelijkertijd zien de modules er ontzettend mooi en professioneel uit. Echt Auping-waardig. Een e-learning is in Rise bovendien heel snel gebouwd. Wat Rise heel praktisch maakt, is dat echt iedereen ermee kan werken. Wat ook fijn is, is dat er regelmatig nieuwe opties aan Rise worden toegevoegd, waarmee je de modules nog interactiever kunt maken. Ook het vertalen van de modules in een andere taal is een fluitje van een cent. Wat we terugkrijgen, is dat deelnemers de e-learningmodules echt van hoogstaande kwaliteit vinden en het een ideale manier is om op rustige momenten in de winkel meer te leren over ons merk en onze producten. Ik vind het heel mooi om te zien dat steeds meer dealers in Nederland én daarbuiten intensief trainen via ons platform.”

Samenwerking

Auping is heel tevreden over de samenwerking met Courseware. Suheda: “De service is ontzettend goed. De helpdesk reageert snel bij supportvragen en wanneer we ergens niet uitkomen, plannen we een call in om vragen te kunnen stellen. Wat we enorm waarderen, is dat er zo goed met ons wordt meegedacht wanneer we weer iets ‘speciaals’ willen. Ook al lijkt iets in eerste instantie niet in het standaardpakket te zitten, wordt er toch met ons meegedacht om een bestaande functionaliteit creatief in te zetten zodat het wél mogelijk is.”

Meer weten?

Wil je ook jullie opleidingsaanbod doorontwikkelen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie