Compass Group

We spreken met Lotte Dijkmans van Gunst, Training & Development Manager bij Compass Group, over het opleidingsproces bij Compass Group. Compass Group is een internationale cateringorganisatie. In Nederland bestaat Compass Group uit 4 merken. De merken zijn gespecialiseerd in facilitaire dienstverlening en catering. Compass Group creëert een uitdagende werkomgeving waar iedereen de mogelijkheid en de ondersteuning krijgt om zich te ontwikkelen, te leren en succesvol te zijn.

Learning Management System Totara Learn

De uitdaging

Compass Group had al een Learning Management System (LMS), maar het LMS voldeed niet aan de eisen van de organisatie. Lotte: “Het LMS was niet geautomatiseerd. Je moest mailen als je een rapport wilde, omdat de rapporten handmatig gemaakt moesten worden. E-learning modules moesten handmatig worden toegekend aan de juiste personen. Er waren geen studiepaden of automatische uitnodigingen. Het moest efficiënter.”

Daarnaast was er de wens om zelf content te gaan ontwikkelen. “Het laten ontwikkelen van e-learning is duur. En een medewerker kan het proces vaker beter uitleggen dan een e-learning ontwikkelpartij. Het laten ontwikkelen van e-learning bood ons te weinig flexibiliteit, was arbeidsintensief én duur. Je moest zowat een business case bouwen om één e-learning module te laten ontwikkelen.”

De oplossing

Om tot de juiste oplossing te komen heeft Compass Group ervoor gekozen om een vergelijking te maken van alle relevante oplossingen. Totara Learn sprong eruit, omdat het alles kon wat Compass Group zocht in een LMS:

  • Verschillende studiepaden voor medewerkers
  • Hiërarchie in het LMS; verschil in medewerkers en managers accounts
  • Automatische rapporten
  • Eigen gemaakte e-learning kunnen toevoegen

“Daarnaast is het echt een kracht van Totara Learn dat je het kan aanpassen op je doelgroep. We hebben het LMS zo eenvoudig mogelijk proberen in te richten en Courseware denkt daarin heel goed mee.” aldus Lotte.

Implementatie

Sinds augustus 2017 is de online leeromgeving van Compass Group live. Lotte: “De implementatie is prima verlopen. We hebben jaarlijks veel nieuwe medewerkers. Hierdoor is de HR-import voor ons belangrijk. De HR-import moet precies passen. Courseware was geduldig en ondersteunend. Onze consultant wist goed in te schatten hoeveel werk het was. Je moet er aardig wat tijd in stoppen, maar als je dat doet dan heb je de rest van het jaar er echt minder werk aan.”

“Met Totara Learn besparen we heel veel op trainings- en inwerkkosten.”

Online leren

Compass Group biedt via programma’s specifieke content aan de juiste medewerkers aan. Lotte: “We hebben 15 verschillende programma’s zoals bijvoorbeeld receptionist, kok en hulp-kok. Per functie hebben we een ander programma met elk zijn eigen cursussen. De cursussen bestaan uit korte e-learning modules van ongeveer 15 minuten.” Sinds Compass Group zelf e-learning modules kan ontwikkelen, wordt dit ook flexibeler en efficiënter ingezet. Wanneer er een leerbehoefte ontstaat, kan hier sneller op worden ingespeeld. Compass Group gebruikt sinds dit jaar een nieuwe machine. “We zijn daarover nu een e-learning module aan het ontwikkelen in Articulate 360. Onze medewerkers kunnen zo online de machine leren bedienen, op een voor hun geschikt moment.”

In het LMS biedt Compass Group verschillende media aan. “Naast de e-learning module over de machine komt ook de handleiding in het LMS. Zo is het LMS het platform om naar toe te gaan als je informatie/verdieping zoekt.”

 

“Via Totara Learn geven wij álle medewerkers van
Compass Group Nederland inspraak en eigenaarschap
over hun ontwikkeling.” – Lotte Dijkmans van Gunst,
Training & Development Manager bij Compass Group

 

Toekomst

Compass Group heeft nu alle online leeractiviteiten in Totara Learn staan. Graag zouden zij ook de overige activiteiten van de afdeling Training & Development in het LMS plaatsen. Lotte: “Totara Learn biedt veel mogelijkheden en daardoor wil je steeds meer en zie je meer kansen. We willen alle certificaten – inclusief certificaten van externe opleidingen – van onze medewerkers in het LMS plaatsen, zoals erkende schoonmaakdiploma’s. Zo ontstaat er een persoonlijk ontwikkelingspaspoort. Ook willen we dat medewerkers zien wat hun laatste beoordelingen zijn, waar ze nog beter in kunnen worden en wat daarvoor de mogelijkheden zijn, en daar trainingen bij zoeken en volgen.” Met behulp van Totara Learn wordt de medewerker eigenaar van zijn eigen ontwikkeling. Lotte: “Dat is best spannend, maar Courseware denkt goed mee hoe we zaken moeten aanpassen. Het is voor ons echt een omslag in het omgaan van de ontwikkeling van je medewerkers.”

“De medewerkers zijn er blij mee dat ze de e-learning modules via hun mobiel kunnen volgen. Zo kunnen ze in een rustig kwartiertje op het werk, of op de terugweg naar huis in de bus een module volgen.”

Samenwerking

Lotte over de samenwerking met Courseware: “De samenwerking met Courseware is top. Wat ik prettig vind is dat ik voor het onderhandelingsgedeelte contact heb met onze accountmanager en voor de implementatie een consultant. De helpdesk reageert binnen één dag. Stel je de vraag verkeerd dan bellen ze je op, zo kom je er altijd uit. Bij Courseware is er altijd transparantie. Met die transparantie, eerlijkheid en snelheid ben ik echt heel blij. Courseware is een fijne partner die ons goed ondersteunt.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de diensten en oplossingen die Courseware voor jouw organisatie kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op