The Learning Guild rapport: E-learning ontwikkelsoftware 2021

The Learning Guild heeft recent een rapport uitgebracht over de meest gebruikte e-learningontwikkelsoftware, ook wel auteurstool genoemd. In totaal reageerden 808 L&D-professionals op het onderzoek. De respondenten werd gevraagd welke tools ze gebruiken, welke functies het belangrijkst zijn en wat ze in de toekomst uit hun auteurstool hopen te halen.

In het rapport analyseert Jane Bozarth de 808 reacties om te laten zien hoe de behoefte aan auteurstools sinds 2013 is veranderd. Het rapport bevat informatie over welke tools het meest worden gebruikt en hoe gebruikers denken over toegankelijkheid, gebruiksgemak en andere functies die in populariteit toenemen.

De belangrijkste conclusies zijn:

  • De voorkeur voor gebruiksvriendelijke tools is gegroeid sinds 2017. 74% van de respondenten beoordeelt het belang van gebruikerstoegankelijkheid als “hoog” of “zeer hoog”.
  • Storyline 360 is de meest gebruikte auteurstool wereldwijd. Met op de tweede plaats Rise 360.
  • Een goede asset library is belangrijker geworden.

Articulate 360 de populairste ontwikkeltool

Uit het rapport blijkt dat Articulate 360 wereldwijd de meeste gebruikte auteurstool is. Mede dankzij de gebruiksvriendelijkheid, veelzijdige functies en uitgebreide asset library. Articulate 360 is een suite met meerdere ontwikkeltools. Met Storyline 360 ontwikkel je met volledige vormgevingsvrijheid e-learningmodules op maat. Mogelijk heb je nog trainingen in PowerPoint staan, importeer deze dan eenvoudig naar Storyline 360. Wil je als onderdeel van de e-learning video inzetten? Met de videobewerkingstool Replay 360 kan je eigen audio onder de video plaatsen. Met Peek 360 kan je je beeldscherm opnemen. Alles wat je met deze tools hebt gemaakt, plaats je in Storyline 360, zo verhoog je direct de interactiviteit van jouw module!

Probeer Articulate 360

Ben je benieuwd hoe Articulate 360 werkt? Test deze populaire auteurstool 60 dagen gratis.

Test Articulate 60 dagen gratis

Bron: The Learning Guild