ISO 27001:2017 Certificering

The Courseware Company is ISO 27001:2017 gecertificeerd en voldoet aan de nieuwste standaard en laatste eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

De betekenis van ISO 27001:2017 voor klanten

Informatiebeveiliging is in ons vakgebied niet meer weg te denken. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een Learning Management Systeem (LMS) of een Kennisportaal: onze klanten moeten er op kunnen rekenen dat hun vertrouwelijke informatie veilig is. Dat gaat niet alleen om de bescherming van gegevens, maar ook om beschikbaarheid en juistheid daarvan. Het ISO 27001:2017 certificaat garandeert op onafhankelijke wijze dat The Courseware Company voldoet aan strenge internationale eisen om daar garant voor te staan.

tekeningen met bescherming van gegevens

De volgende stap in informatiebeveiliging

The Courseware Company voldeed al geruime tijd aan de ISO 27001 standaard voor informatiebeveiliging. Deze standaard is echter blijvend in ontwikkeling. Door certificering op basis van de nieuwe ISO 27001:2017 standaard heeft The Courseware Company de volgende stap gezet in informatiebeveiliging. Jurriaan van Reijsen, de interne Information Security Manager geeft aan:

“Het opwaarderen naar de laatste versie van de ISO 27001 standaard heeft ons nog bewuster gemaakt van informatieveiligheid. Zo kijken we nu scherper naar de wijze waarop onze externe partners met informatie om gaan en zijn we nog beter in staat om de eisen en wensen van onze klanten op het gebied van informatieveiligheid te realiseren.”

ISO 27001:2017 betekent blijvend verbeteren

Een basisprincipe van ISO 27001 is om je als organisatie blijvend te ontwikkelen en verbeteren. De ontwikkeling houdt hier dan ook niet op. Chris Textor, Algemeen Directeur van The Courseware Company, beaamt dat:

“Wat juist zo sterk is aan onze ISO certificering is dat het ons dwingt om nu en in de toekomst scherp te blijven als het gaat om informatieveiligheid. Dat gaat verder dan alleen het hosten van onze producten. Denk bijvoorbeeld ook aan een veilig en betrouwbaar support proces en het bewustzijn van onze medewerkers in de dagelijkse praktijk. De continue verbetering biedt een gerust gevoel voor zowel onze huidige als toekomstige klanten”.