Subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb

MKB-bedrijven kunnen vanaf maart 2020 subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden. Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op deze subsidie. Het kabinet trekt daar structureel €48 miljoen per jaar voor uit.

Vaak is het bij MKB-bedrijven minder gebruikelijk dat medewerkers de gelegenheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen tijdens hun werk. Dit komt waarschijnlijk doordat MKB-bedrijven minder tijd, geld en/of kennis hebben dan grotere bedrijven. Daarnaast is het in sommige sectoren lastiger om een leerrijke werkomgeving te creëren door bijvoorbeeld seizoensarbeid, denk aan de landbouw, horeca en recreatiesector.

Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen

Het kabinet wil leren en ontwikkelen ondersteunen in het MKB. Ze willen het de normaalste zaak van de wereld maken. Ze komen daarom met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen (SLIM-regeling). Minister Koolmees over de SLIM-regeling: ‘Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden. We zien dat kleinere bedrijven in het algemeen, en de seizoensgebonden sectoren in het bijzonder, moeite hebben om daarmee aan de slag te gaan. Daarom helpen we hen een handje. Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.’

Meer informatie over de regeling en het aanvraagproces volgt nog. Bekijk hier alvast de conceptversie van de regeling.

Bron: Rijksoverheid

Aan de slag met leren en ontwikkelen?

Wil je ook aan de slag om opleiden binnen jouw organisatie te faciliteren? De subsidie kan worden ingezet voor een leerrijke werkomgeving. Denk daarbij aan het oprichten van een bedrijfsschool en loopbaanadviezen voor medewerkers. Dit kan al met behulp van een online leerplatform waarin medewerkers hun vaardigheden kunnen verbeteren. Courseware is partner op het gebied van leer- en kennistechnologie en maakt de verbinding tussen didactiek, leertechnologie en bedrijfsprocessen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op