What’s New, What’s Next in Articulate 360

Nieuwe functies in Articulate Storyline 360 en Rise. Maak eigen templates, verberg de sidebar en publiceer je modules als video. Bekijk welke nieuwe features interessant zijn voor jou.

Nieuw: complete trigger in Articulate

Maak je online cursussen effectiever met de nieuwe functies van Rise

 • Maak de sidebar onzichtbaar
  Bepaal zelf of de sidebar – oftewel het menu – zichtbaar is voor de cursisten. Hierbij zijn er drie opties: open, gesloten of geen sidebar. Bij een gesloten sidebar is de sidebar niet volledig zichtbaar. Er staat dan slechts een menuknop. Door te klikken op de menuknop kunnen cursisten zelf de sidebar zichtbaar maken.
 • Block templates
  Ontwikkel nog sneller Rise modules met de nieuwe functie Block Templates. Met Block Templates kun je verschillende blokken/onderdelen van je module opslaan als template. De ontwikkelde Block templates kun je gebruiken in meerdere modules tegelijkertijd.
 • Laat de knop “volgende” verschijnen bij bepaalde triggers
  Zorg ervoor dat de cursisten de lesstof begrijpen/lezen voordat ze verder kunnen met de cursus. Plaats een trigger op een minimum slagingspercentage of bij bepaalde acties (bijvoorbeeld een video bekijken), zodat de knop “volgende” pas verschijnt zodra de trigger is geactiveerd.

Deel templates met collega’s

Bouw een eigen e-learningtemplate en deel deze met collega's binnen Articulate Rise.Heb je een Articulate 360 team licentie? Dan werk je vanaf nu nog effectiever samen in Rise. Bij het opslaan van templates kun je templates delen met collega’s. Zodra je collega of jij de template gebruikt dan open je een kopie. Hierdoor werk je niet per ongeluk door elkaar heen.

Binnenkort in Rise

Volg de voortgang van je cursisten in je LMS. De cursus voltooiing kun je bijhouden op basis van een trigger, het resultaat van een quiz of het aantal bekeken dia’s. Dit is al mogelijk in andere Articulate ontwikkeltools en binnenkort ook in Rise.

Meer flexibiliteit in Storyline 360

Micro-learning met Articulate 360 video

In Storyline 360 zijn twee handige functies toegevoegd voor meer flexibiliteit:

 • Publiceer je modules als video
  Laat cursisten de cursus eenvoudig volgen op mobiele apparaten door de cursus te publiceren als video. Plaats de video in een andere module of op een video hosting platform als Youtube. Dit geeft cursisten de mogelijkheid de cursus te volgen waar en wanneer ze willen. Ook kunnen cursisten hierdoor de lesstof makkelijk herhalen.
 • Course completion trigger
  Laat cursisten alle video’s bekijken voordat ze kunnen slagen. Of zorg ervoor dat cursisten het juiste pad doorlopen tijdens een scenario. Geef de trigger de status completed/passed. Hierdoor kan je in je LMS zien of de cursist bepaalde acties uitvoerd of een bepaald punt in de timeline bereikt. Ideaal voor scenario-based e-learning.

Kortom, features om de effectiviteit van je cursussen te vergroten.

Test Articulate 360 gratis

Ben je benieuwd wat Articulate 360 nog meer kan? Probeer Articulate 360 geheel vrijblijvend 60 dagen lang. Klik op de knop hieronder en start met testen.

Test Articulate 360 gratis