Lectora 18.1

Nieuw: Lectora Publisher en Inspire 18.1. Bekijk hier alle nieuwe functies.

Opmaak kopiëren en plakken

Pas met slechts enkele klikken de stijl van afbeeldingen, tekstblokken, knoppen, karakters en vormen aan met de style painter. Stel de gewenste stijl in in de style painter en klik op het object om de stijl te wijzigen. Ideaal als bijvoorbeeld je huisstijl wijzigt.

Text to speech

Laat tekst voorlezen met text to speech. Typ eenvoudig de tekst in de daarvoor bestemde functie. Lectora doet het werk en laat de tekst voorlezen. Ideaal want nu hoef je niet meer een voice over in te huren/spreken.

De text to speech functie is in meerdere talen beschikbaar. Kies zelf welke stem het beste past bij jouw e-learning. Voeg zelf SSML (Speech Synthesis Markup Language) toe om bijvoorbeeld pauzes in te lassen of nadruk te leggen op bepaalde woorden. In de Lectora community staan alle codes hiervoor beschreven.

Toegankelijker voor slechtzienden

Om de in Lectora ontwikkelde e-learning toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd voor schermlezers. Het is mogelijk om objecten die pas zichtbaar worden bij bepaalde acties – zoals als met je muis erover gaan – ook te laten voorlezen. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde objecten juist niet door de schermlezers te laten voorlezen.

Test Lectora Inspire

Ben je benieuwd hoe deze e-learningontwikkeltool voor professionals werkt? Test Lectora 30 dagen gratis! Klik op onderstaande knop en start een demo.

Test 30 dagen gratis