Opnieuw ISO 27001 gecertificeerd

Goed nieuws! De ISO 27001 certificering die Courseware sinds mei 2014 heeft, is met drie jaar verlengd. Dat betekent dat onze klanten erop kunnen blijven vertrouwen dat de informatie die zij met ons delen, veilig bij ons is.

Courseware opnieuw voor 3 jaar ISO 27001 gecertificeerd

ISO 27001 voor onze klanten

Met de ISO 27001 (her)certificering kunnen we opnieuw aantonen dat onze informatie- en managementsystemen voldoen aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging. Dit is belangrijk omdat we iedere dag veel (vertrouwelijke) informatie uitwisselen met onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan een Learning Management Systeem of een kennisportaal: veel privacygevoelige (opleidings)gegevens van de medewerkers van onze klanten worden hierin opgenomen en verwerkt.

Europese privacy verordening

Met de ISO 27001 hercertificering bereiden we ons ook alvast voor op de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming die vanaf mei 2018 geldt als aanvulling op de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Meldplicht Datalekken.

Continu verbeteren

Rachel Grandia, Security Officer bij Courseware is blij met de hercertificering:

“Binnen Courseware blijven we onze processen continu verbeteren om onze klanten te kunnen garanderen dat hun informatie veilig is bij ons. Ook geeft zo’n hercertificering aanleiding om weer even bewust te worden van hoe het ook alweer zat. Met ondertussen meer dan 20 medewerkers in dienst is het belangrijk dat iedereen binnen de organisatie weet wat ISO 27001 is én hoe hij of zij dat toe moet passen in het dagelijkse werk. Onlangs hebben we daarom intern – hoe kan het ook anders – een ISO 27001 e-learning module geïntroduceerd. Deze e-learning cursus helpt onze huidige én nieuwe medewerkers ISO 27001 in de praktijk toe te passen.”

Meer weten?

Wil je meer weten over informatiebeveiliging bij Courseware of heb je vragen over ISO 27001? Neem dan contact met ons op.