Blended Learning

Utrecht, 20 april 2018

Blended learning combineert meerdere leervormen met elkaar voor een optimale learning journey voor cursisten. Dit artikel legt uit wat blended learning inhoud en wat de voordelen zijn.

Wat is blended learning?

Blended learning combineert verschillende online en offline leermethodes met elkaar. In deze mix van online en offline leren staat de cursist centraal. Zowel online als offline leren hebben ieder eigen voor- en nadelen. Door dit te combineren maximaliseer je de voordelen en minimaliseer je de nadelen.

Organisaties kiezen voor blended learning om de learning journey te optimaliseren, de kosten te minimaliseren en de toegankelijkheid te vergroten. Om blended learning mogelijk te maken heb je een learning management system nodig. Dit is een leeromgeving om online en offline leeractiviteiten aan te bieden, organiseren en administreren.

Waarom blended learning?

Online en offline leren versterkt elkaar. Laten we een cursus vliegen als voorbeeld nemen. De theorie kun je eenvoudig leren door e-learning. Maar voor je eigen veiligheid leer je de praktijk tijdens meerdere (offline) bijeenkomsten.

Daarnaast geeft de leeromgeving de cursist de vrijheid om te leren waar en wanneer ze willen. Ook kunnen de cursisten eenvoudig de lesstof terug kijken. Het eindresultaat: kennis die beter beklijft.

De voordelen van blended learning

  • De verschillende contentvormen verhogen de betrokkenheid van cursisten;
  • Iedereen heeft een andere leerstijl daardoor sluit blended learning beter aan;
  • Stel leertrends vast en stuur bij gedurende het traject;
  • Meer feedback mogelijkheden;
  • Blended learning maakt leren (weer) leuk door haar variëteit.

Alles bij elkaar heeft het een positief effect op het leerproces, de trainer en cursisten.

Blended Learning mix verschillende leervormen met elkaar.

Blended learning in de Dorel Juvenile Academy

In samenwerking met Splintt en Courseware zet Dorel Juvenile de Dorel Juvenile Academy op. Een leeromgeving met blended learning voor interne medewerkers en partners. Dorel wil graag dat de medewerkers en externe partners zich blijven ontwikkelen. Zij stimuleren de cursisten om zich verder te ontwikkelen of specialiseren.

De basiskennis (content) was al voor een groot deel digitaal. Door deze basiskennis aan te bieden via de Academy kunnen cursisten de kennis tot zich nemen in zijn of haar eigen tempo. Daarnaast kunnen de trainers zich meer focussen op specifieke product- en salestrainingen. Voor Dorel Juvenile een echte win-win situatie.

Meer weten over blended learning?

Neem contact met ons op via onderstaande knop. Wij gaan hierover graag met je in gesprek.

Neem contact op