De meest populaire e-learning ontwikkeltools 2019

Er zijn veel e-learning ontwikkeltools (auteurstools) beschikbaar. Jane Bozarth van The eLearning Guild heeft onderzoek gedaan naar e-learning ontwikkeltools. In totaal hebben er 961 ervaringsdeskundigen – bestaande uit onder andere ontwikkelaars, freelancers en leveranciers – deelgenomen aan het onderzoek. De belangrijkste bevindingen van het onderzoek:

  • De mensen zijn over het algemeen tevreden met hun e-learning ontwikkeltools. Slechts 19% van de ervaringsdeskundigen wil een extra tool nemen.
  • De vraag “welke tools gebruik je zelf?” werd door 67% van de ondervraagden met Articulate Storyline beantwoord.
  • Op de vraag welke onderdelen ze het meest gebruiken, werd door 44% de toets functionaliteit genoemd.

De meest populaire ontwikkeltool

Alle ervaringsdeskundigen werd gevraagd om drie tools te noemen die ze gebruiken. Articulate Storyline was veruit de meest populaire tool gevolgd door Camtasia en Articulate Rise 360.

Ook werd gevraagd hoeveel tools ze gebruiken. Dit gaf de volgende verdeling:

  • 1 tool – 28%
  • 2 tools – 30%
  • 3 tools – 42%

Articulate 360 bevat twee van de drie populairste ontwikkeltools van dit moment. Articulate 360 bestaat uit Storyline, Studio, Rise, Content Library, Review, Peek en Replay. Ben je benieuwd of Articulate 360 past bij jou wensen? Test Articulate 360 dan 60 dagen gratis.

Belangrijke functies

Naast de vraag welke tools ze gebruiken werd er ook gevraagd welke functies ze van deze tools gebruiken. Toetsen is de meest gebruikte functie bij het ontwikkelen van e-learning. Gevolgd door audio en afbeeldingen. Dit komt doordat e-learning vaak ingezet wordt om kennis over te brengen en te toetsen.

Meer weten?

Wil je ontdekken welke e-learning ontwikkeltool het beste past bij jouw wensen en behoeften? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op