Webinar user generated content

De term user generated content, oftwel UGC, betekent letterlijk: door gebruikers gegenereerd materiaal. Dagelijks hebben we met dit fenomeen te maken op speciale platformen die gebouwd zijn voor UGC, zoals TikTok, maar natuurlijk ook Twitter, Facebook, Instagram, Clubhouse, etc. Doordat we privé inmiddels gewend zijn aan het delen van eigen materiaal, en er moderne leerplatformen beschikbaar zijn die gebruik maken van het UGC-concept, lijkt de tijd rijp om het ook meer in te zetten binnen leren en ontwikkelen. Daarbij kan dit een deel van de oplossing zijn voor het werken in het nieuwe normaal, waarbij thuiswerken vanzelfsprekender wordt en onderling contact vooral via de sociale platformen verloopt. Het even van elkaar leren op de werkplek valt daarbij deels weg en een alternatief lijkt noodzakelijk.

Webinar

Ronny Lohuis, Lotte van de Zanden en Robin Venema, onze specialisten op het gebied van leren en user generated content, verzorgen op donderdag 25 maart een webinar over user generated content. Zij vertellen je graag meer over hoe het precies werkt en hoe je het als organisatie kan stimuleren. Gedurende het webinar leggen ze uit op welke zes manieren je user generated content kan stimuleren:

  1. Maak het mogelijk: Het inzetten van een sociaal leerplatform stimuleert gebruikers in elk geval om de eerste stappen te zetten.
  2. Beloon: Door mensen te belonen voor bijdrages kun je ze extra stimuleren zelf content toe te voegen.
  3. Reageer: Het zal mensen die bijdragen erg stimuleren om nog meer bij te dragen als je vanuit je positie als L&D specialist reageert op content die mensen zelf hebben toegevoegd.
  4. Maak het makkelijk: Het moet super eenvoudig zijn om het te doen.
  5. Vraag: Wil je een discussie opstarten? Dat doe je het beste door het stellen van een vraag.
  6. Stel een onderwerp centraal: Je creëert een aanleiding voor iemand om zich verder te verdiepen in een onderwerp en daarmee zal hij of zij zelf ook eerder content gaan toevoegen.

Aanmelden

Deelname is uiteraard kosteloos. Meld je nu aan via onderstaande knop.

Meld je aan