Vyond 2023 Fall release: AI functionaliteit uitgebreid en meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen 6 maanden na de lancering van de geweldige AI gestuurde animatievideo tool Vyond Go, weet Vyond ons opnieuw te verrassen met hun Fall release, waarbij er met AI wederom grote stappen voorwaarts worden gezet in onder andere de efficiëntie en snelheid van videocreatie en de toegankelijkheid voor de eindgebruikers. Met deze release komt Vyond hun release thema ‘Making AI work for you’ volledig na!

De belangrijkste nieuwe functionaliteiten:
  •  AI gegenereerde objecten en Video to action
  • Toegankelijkheid voor mensen met een beperking
  • Integratie met Shutterstock
  • Vyond Go in het Nederlands

Belangrijkste nieuwe functionaliteiten

  1. AI gegenereerde objecten en actions

Mocht je in de bibliotheek met tienduizenden objecten toch jouw object niet kunnen vinden, dan kan je voortaan met ‘Text to Prop’ oneindig veel nieuwe objecten creëren. En het mooie is dat alle nieuwe objecten automatisch aan de bibliotheek worden toegevoegd.

Ook de actions, oftewel de bewegingen die je aan de karakters in Vyond kan koppelen, zijn voortaan niet meer beperkt tot de actions die in de bibliotheek te vinden zijn. Met ‘Video to action’ kan je voortaan door een beweging van echte mensen op video te zetten, deze omzetten naar bewegingen die de karakters (contemporary style) in Vyond kunnen doen. Of het nu gaat om een specifieke handeling of lichaamshouding die in jouw video belangrijk is, de mogelijkheden lijken onbeperkt. Hiermee introduceert Vyond in deze release opnieuw een geweldige functie die net als de Vyond Go van een ander niveau is en nog niet eerder vertoond is in deze markt.

Beschikbaar vanaf Vyond Professional

 

 

2. Toegankelijkheid voor mensen met een beperking
Ook in Nederland gelden er verplichtingen qua toegankelijkheid. Denk hierbij aan de verplichting om ondertiteling toe te voegen voor mensen met een beperking aan het gehoor. Het genereren van ondertiteling kan voortaan op twee manieren, met een aparte ondertiteling die optioneel is (open captioning) of waarbij de ondertiteling in de video wordt gebrand (closed captioning). Open captioning was al beschikbaar, maar nu zelfs in 57 verschillende talen. Voor open en closed captioning worden de standaarden SRT en VTT ondersteund.

Beschikbaar in alle Vyond licenties

 

3. Integratie met Shutterstock
In je Vyond video kan je naast het gebruik van animaties uiteraard ook gebruik maken van echte video’s en foto’s. Vanaf nu is één van werelds grootste stockfoto bibliotheken, Shutterstock, beschikbaar binnen Vyond, zonder een los abonnement hiervoor af te hoeven sluiten.

Beschikbaar vanaf Vyond Professional

 

4. Vyond Go in het Nederlands
Bij de lancering van Vyond Go was het alleen mogelijk om een animatievideo automatisch te genereren door een Engelstalige prompt in te voeren. Sinds de nieuwe release is dit verleden tijd. Vyond Go ondersteunt maar liefst 70 talen, waaronder uiteraard Nederlands.

Daarnaast is de Quick Edit-functie van Vyond Go verbeterd, waardoor het nu mogelijk is om de standaard gegenereerde karakters eenvoudig te wisselen en de toon van de stem te veranderen.

Beschikbaar vanaf Vyond Professional

 

Collections

Voor de ontwikkelaar wordt het makkelijker om objecten (scènes, characters, voorwerpen) die vaker gebruikt worden goed te organiseren. Met Collections kan je bijvoorbeeld op type, voorkeur of merk organiseren, wat een groot effect kan hebben op de efficiëntie.

Beschikbaar vanaf Vyond Professional

 

5. Custom Color Palette
Voor de Enterprise licenties is er vanaf heden de mogelijkheid om kleurpaletten op te slaan. Waar het voorheen per project werd gecreëerd, is een kleurpaletten voortaan op ieder moment op te roepen vanuit My Library.

Beschikbaar vanaf Vyond for Enterprise

Vyond Training

Wil je ontdekken hoe je deze functionaliteiten toepast in jouw Vyond-animatievideo? Op 5 december geeft Vyond-expert Nieske Stoel een training en neemt ze je mee door alle mogelijkheden van Vyond.

Klik hier voor meer informatie

Meer weten?

Heb je vragen over Vyond, de training of de nieuwe functionaliteiten? Neem dan contact op met customercare@courseware.nl en wij helpen je graag verder.