Wanneer gebruik je SCORM, LTI of xAPI?

Er zijn een aantal standaarden die ervoor kunnen zorgen dat je als lerende vanuit een leerplatform online lesmateriaal kunt opstarten. Om welke standaarden gaat het?

SCORM gebruik je als je zelf of een derde partij online lesmateriaal ontwikkelt en in jullie leerplatform wilt zetten, zodat het vanuit daar gestart kan worden. Voortgang, scores en status kunnen worden bijgehouden.

LTI gebruik je als een derde partij haar online lesmateriaal via jullie leerplatform beschikbaar wil maken. Het lesmateriaal staat bij LTI niet op jullie platform, maar blijft op het platform van een ander (vaak de aanbieder van lesmateriaal die controle wil houden over de inhoud). De status kan wel worden bijgehouden.

xAPI kun je in beide gevallen gebruiken, maar is veel nieuwer en daardoor nog wat minder ingeburgerd. Deze standaard maakt het mogelijk om meer gedetailleerde voortgang bij te houden. Wanneer het toepassen van learning analytics belangrijk is, is dit een interessante standaard.

Wil je nog meer voor- en nadelen van deze standaarden lezen of heb je meer informatie nodig om de juiste keuze te maken over welke standaard te gebruiken? Lees dan het whitepaper Welke e-learning standaard kun je het beste inzetten? via onderstaande knop.

Lees meer