Hoe verhoog je de betrokkenheid in e-learning?

Cursisten betrokken houden bij een e-learningmodule kan uitdagend zijn. Er zijn verschillende technieken die ingezet kunnen worden om de betrokkenheid te verhogen en de aandacht vast te houden. We hebben drie e-learning modules gemaakt waarin we een aantal van deze technieken aan jou laten zien. Zodat jij deze kan toepassen om het leerrendement van jouw modules verder te verhogen!

Tip 1: Stimuleer denken in e-learning

Door de naam van de cursist in te laten vullen en deze gedurende de module terug te laten komen, is de module gepersonaliseerd.

Met het stellen van een open vraag aan het begin van de module wordt de voorkennis geactiveerd. Het gegeven antwoord laat je na de informatieoverdracht terugkomen.

De cursist kan het gegeven antwoord aanvullen met de nieuw opgedane kennis. Je laat de cursist zo reflecteren op de gehele module.

Tip 2: Wisselende werkvormen en sleepoefeningen in e-learning modules

Met het toepassen van verschillende interactievormen houd je de cursist bezig/betrokken tijdens de module. Door het afwisselen van deze interactievormen wordt de cursist opnieuw bij de module betrokken.

Bovendien ziet de module er direct een stuk aantrekkelijker uit!

In deze video hebben we gebruik gemaakt van “Click & reveal”, “Drag & Drop”  en een interactieve controlevraag.

Tip 3: Betrokkenheid stimuleren door situatie na te bootsen

De derde module is ontwikkeld in CenarioVR. Door gebruik te maken van 360 graden beeldmateriaal is de cursist extra betrokken in het online leren, omdat het geleerde direct gekoppeld kan worden aan de praktijk.

In de module is bovendien gebruik van gamification.  Een vorm van gamification is het verdienen van punten. Dit maakt de e-learning competitief en motiverend, daagt de cursist uit om zijn of haar best te doen.

Aan de slag

Hopelijk helpen bovenstaande tips je verder om de engagement in jouw e-learningmodules te verhogen. Wil je verder praten over dit onderwerpen of ben je benieuwd met welke tool je dit het beste kan doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je hier graag bij.

Contact