Maximaal in actie

Dit jaar bestaat Courseware 25 jaar en daarom hebben onze medewerkers in januari hun beste beentje voor gezet om te tonen dat we het Prinses Máxima Centrum een warm hart toedragen.

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.

Naast zorg en onderzoek vormen onderwijs en opleiding een kernactiviteit van het Prinses Máxima Centrum. Om de beste zorg te leveren door hoog gekwalificeerde medewerkers, is een excellent onderwijs en opleidingsprogramma noodzakelijk. Courseware ondersteunt hierbij door middel van PeopleFluent LMS. Het online leerplatform dat wordt gebruikt om het proces van leren en ontwikkelen voor alle betrokken bij de organisatie te ondersteunen. Daarnaast zijn wij ook sponsor van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Als speciale sponsoractie voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie hebben alle medewerkers van Courseware in januari hun beste beentje voor gezet door iedere dag een ommetje te lopen. Courseware doneerde een bedrag van € 5,- en later zelfs € 7,50 voor elk ommetje dat gelopen werd door onze medewerkers. Daarnaast hebben we gevraagd om donaties van onze andere klanten, vrienden, bekenden en familie. Het was mooi om het enthousiasme (en fanatisme) te bemerken onder de verschillende collega’s. Dit heeft geleid tot een fantastisch bedrag € 6.505,- waar ze bij het Prinses Máxima Centrum geweldige initiatieven van kunnen ontplooien.

 

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie beschikt bijvoorbeeld over een oefenMRI-scan. Daar kunnen de kinderen wennen aan de enorme herrie die zo’n apparaat maakt, waardoor ze bij de echte scan minder angstig en overweldigd zijn. Wat de behandeling vlotter en minder traumatisch doet verlopen. Ook is er een bibliotheek en de Muziekids ruimte, waar kinderen lekker even los kunnen gaan op een drumstel. En de ontdekhoek, waar kindjes hun hele klas kunnen ontvangen en zo uitleg kunnen geven over hun ziekte en behandeling. Of de speeltuin waar ook een trampoline is speciaal voor rolstoelen. Het blijft een plek waarvan je eigenlijk niet wil dat hij moet bestaan. Maar als het dan toch moet, dan met deze fijne extra’s die de kinderen en hun omgeving even afleiden van alle ellende.

Door onze donatie kunnen weer mooie nieuwe initiatieven in gang worden gezet. De cheque werd zeer dankbaar in ontvangst genomen door Maike Verhoeven, manager academie en Renske Leyenaar, corporate partnerships & fundraising.

Fijn om ons jubileum jaar met zo’n mooie actie te mogen aftrappen!