Kijk achter de schermen: een sterke Articulate community

In 2005 ontdekten wij de kracht van de internationale leeroplossing Articulate. In de afgelopen jaren is Articulate uitgegroeid tot de populairste e-learningontwikkeltool van de Benelux. In dit artikel spreken we met Tom Kuhlmann van Articulate over de sterke Nederlandse en Vlaamse Articulate community.

Tom Kuhlmann is Chief Learning Architect bij Articulate. Hij is e-learning hero en spreekt op onze Articulate Gebruikersdagen om zijn kennis te delen met onze klanten.

Articulate 360 is een zeer complete suite met verschillende tools en applicaties, waarmee je snel een interactieve e-learning maakt. Inmiddels is Articulate wereldwijd de meestgebruikte e-learningontwikkeltool dankzij haar gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide contentlibrary.

Een sterke community

Tom: ‘Articulate biedt e-learningontwikkeltools aan die makkelijk te gebruiken zijn. Alleen creëren de tools niet de e-learningmodules. De tools geven je geen antwoord op je vragen over cursusontwerp of functionaliteit. Om de tools te leren gebruiken, is het belangrijk dat je goed wordt ondersteund. Articulate heeft een sterke community genaamd Articulate E-learning Heroes. Deze community helpt Articulate gebruikers bij het beantwoorden van hun vragen rondom het ontwikkelen van  cursussen.’

De community staat vol met handige tips & tricks, ebooks, voorbeelden en challenges. Wereldwijd gebruiken meer dan een miljoen Articulate gebruikers de community.

Articulate Gebruikersdagen

Om Nederlandse en Belgische Articulate gebruikers met elkaar in contact te brengen organiseren we al jaren de Articulate Gebruikersdagen. Tijdens deze drie dagen in Nederland en België delen Articulate gebruikers tips en tricks met elkaar tijdens interactieve sessies en workshops.

Tom vult hierop aan: ‘Courseware gaat nog een stapje verder dan de Articulate E-learning Heroes community. Door elk jaar de Articulate Gebruikersdagen te organiseren delen e-learningontwikkelaars wat ze ontwikkelen, hoe ze het ontwikkelen en vele nuttige tips met elkaar.

Gedurende het jaar mag ik (Tom) deelnemen aan tientallen workshops en webinars. Mijn favoriete events zijn altijd de Articulate Gebruikersdagen van Courseware geweest. Ik geniet van wat Courseware doet voor de Articulate-gebruikers. Het is mooi om te zien dat het geen verkoopevenement is, maar echt een evenement voor en door gebruikers.

De volgende drie punten vind ik het leukst aan het evenement van Courseware:

  • Ontdek nieuwe functies en uitbreidingen. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over nieuwe functies en uitbreidingen van Articulate 360 en de klantondersteuning vanuit Courseware. Het is veel waard om mensen te ontmoeten die de ontwikkelstool en de bedrijfstak begrijpen. 
  • Leer van elkaar. Je gaat de interactie met elkaar aan. Je leert van andere ontwikkelaars die geweldige tips delen om de tools te gebruiken om prachtige e-learningmodules te ontwikkelen.
  • Netwerk met vakgenoten. Tijdens het evenement is er altijd voldoende tijd om elkaar te ontmoeten. Het is leuk en leerzaam om mensen te spreken die hetzelfde soort werk doen en voor dezelfde uitdagingen staan.

Dit klinkt misschien als een verkooppraatje voor de volgende Articulate Gebruikersdagen in november. Dat is het niet. Het laat zien hoe Courseware met haar klanten omgaat en er alles aan wil doen om haar klanten optimaal te ondersteunen.’

Naast de Articulate Gebruikersdagen organiseren we ook nog andere activiteiten voor Articulate gebruikers zoals het Articulate vragenuurtje en verschillende webinars. Noteer 15 (België), 17 en 18 (Nederland) november alvast in je agenda voor de Articulate Gebruikersdagen 2022.