Ampco Flashlight verzorgt beeld en geluid achter bekende TV programma’s en events. Het bedrijf hecht grote waarde aan de opleiding en begeleiding van haar personeel.

banner ampco

The Lights of Holland

Ampco Flashlight is een internationaal opererende onderneming in licht-, geluid-, video-, en riggingverhuur. In Nederland levert Ampco een belangrijke bijdrage bij licht en geluid van evenementen als The Voice of Holland, Lowlands, het Prinsengrachtconcert en live events van DJ/producer Afrojack.

Ampco Flashlight hecht grote waarde aan de opleiding en begeleiding van haar technisch personeel en organiseert daarom op regelmatige basis cursussen, lezingen en workshops onder de naam Ampco Flashlight Academy.

Waarom Totara en Articulate?

Han Ellenbroek, opleidingsmanager bij Ampco Flashlight Rental vertelt: Logo van onze klant AMPCO FlashlightBij de Ampco Flashlight Academy hebben we gekozen voor Totara LMS omdat we dit aan ons ERP systeem kunnen koppelen. Alle lesmodules bouwen we in Articulate Studio ’13. We beheren en ontwikkelen alles in huis. De kwaliteit van de modules doet niet onder voor externe aanbieders. We halen nu een vier keer zo hoog rendement van ons opleidingsbudget door het insourcen van opleidingen. Ook is de toegevoegde waarde hoger omdat:

  • meer mensen de opleidingen volgen,
  • de trainers eigen mensen zijn en
  • het lesmateriaal toegesneden is op de doelgroepen toepassing binnen het bedrijf.

Wel kost het implementeren tijd. We trekken er in totaal vijf jaar voor uit. Elk jaar ontwikkelen we een aantal opleidingen. Ook moet voor e-learning het aantal deelnemers hoog genoeg zijn om de aanloopkosten goed te maken.

Meer tijd met e-learning

Een e-learning module is trouwens maar een kwart van de hele opleiding. Aan toetsing, examinering en praktijktraining ben je de meeste tijd kwijt. In het verleden werd een trainingsdag voor een dagdeel in beslag genomen door theorie en een dagdeel praktijk. Door toepassen van e-learning is er meer tijd voor de trainer om met activerende werkvormen aan de slag te gaan.

De rol van het LMS

Het systeem is maar een middel om je doel te bereiken. De docent/trainer en de gekozen didactische werkvorm bepalen voor het grootste deel het succes van een opleiding. Daar is het meest te winnen. Met TotaraLMS is het mogelijk alle gekozen werkvormen tot één logisch en overzichtelijk leerpad samen te voegen.

Een LMS voor kleine organisaties

Chris Textor, directeur van Courseware, vult aan:

Ampco Flashlight heeft 100 medewerkers. Het is mooi om te zien dat e-learning en een eigen LMS ook prima werken voor kleinere organisaties. Ampco Flashlight koopt standaard e-learning in én ontwikkelt bedrijfsspecifieke content zelf met Articulate. De cursussen worden gepresenteerd in één Totara Learn LMS omgeving. Ideaal vanuit het oogpunt van de medewerker. Gemakkelijk voor de manager (rapportage) en de afdeling HR/Training (beheer).