Kijk achter de schermen: Iedere klantvraag is anders

Iedere organisatie is anders, maar is dat ook zo op het gebied van leren en ontwikkelen? We spreken met ervaren consultant Lotte van de Zanden.

In het vorige ‘Kijk achter de schermen’-artikel keken we naar ons eerste LMS: PeopleFluent LMS. Dit LMS is inmiddels uitgegroeid tot een geliefd LMS bij honderden klanten. Elk van onze klanten heeft een dedicated klantteam om samen met de klant leren en ontwikkelen in hun organisatie tot een succes te maken. In dit artikel spreken we met ervaren consultant leeroplossingen Lotte van de Zanden. Lotte werkt al 6 jaar bij Courseware en is expert in onder andere PeopleFluent LMS en Instilled LXP. Dagelijks adviseert ze klanten over hun leer- en ontwikkelvraagstukken, leertrends in de markt en hoe onze oplossingen hierbij kunnen aansluiten. Hierbij komt ze verschillende vraagstukken tegen. Van het faciliteren van leren en ontwikkelen, duurzame inzetbaarheid creëren tot aan kosten besparen.

 

Eindeloze mogelijkheden met leertechnologie

Dagelijks houdt Lotte zich bezig met het implementeren van onze leerplatformen en het adviseren en het begeleiden van onze bestaande en nieuwe klanten. Dit doet ze voor interessante organisaties als Alliade zorggroep, Royal Aware foodgroep, Apostolisch genootschap, Schok en pomp en Vattenfall. Lotte: “Elke klant heeft een ander organisatie- of leervraagstuk waarbij het LMS ondersteuning kan bieden. Samen met de klant ga ik kijken hoe we dit kunnen vormgeven binnen de functionaliteit van het LMS en hoe het LMS hier een bijdrage aan kan leveren. Het is leuk om met een klant mee te denken hoe we dit voor elkaar gaan krijgen.”

“Ik kom veel verschillende vragen tegen. Variërend van adviesvragen tot aan vragen rondom integratie en operationele issues. Ikano bank maakt bijvoorbeeld al jaren gebruik van het PeopleFluent LMS. Hier hebben we een volledige herimplementatie gedaan om het LMS fit for the future te maken. We hebben nieuwe organisatie-eisen geïnventariseerd, het LMS opgeschoond en ervoor gezorgd dat het de hedendaagse processen ondersteunt en een mooie uitstraling heeft. Samenwerken met een internationaal projectteam was een ontzettend leuke ervaring. Ook het koppelen van een webshop aan het LMS of het maken van rapportages voor meer inzicht behoren tot de vragen die voorbij komen. ” – aldus Lotte.

 

Het is ontzettend leuk om te werken met verschillende organisaties in diverse sectoren. Het maakt iedere dag anders, want elke dag zijn er weer nieuwe vraagstukken. De ene dag adviseer ik een klant over het bouwen van rapportages. De andere dag mag ik een inspiratiesessie verzorgen over leer- en kennistrends en hoe het Learning Management Systeem hier een rol in kan spelen. Er is nooit een dag hetzelfde! – Lotte van de Zanden, consultant bij Courseware

Een echt partnership

Lotte: “Bij Courseware zijn er veel klanten met wie we al jarenlang samenwerken. Dan bouw je echt een relatie op met de klant. Je werkt op een informele manier professioneel samen met verschillende mensen en organisaties. Het is fijn dat ik echt naar de klant kan luisteren. Bij de verschillende vraagstukken te onderzoeken welke leeroplossing hier bij past of dit vorm te geven in hun huidige leeroplossing. Om ervoor te zorgen dat het LMS mooi gevuld is hebben we ook tools om e-learning te maken en adviseren we over e-learningcontent. Veel klanten nemen bij ons een totaal oplossing af door bijvoorbeeld PeopleFluent LMS te combineren met Articulate 360.”