Kijk achter de schermen: Het jubileumjaar

Afgelopen jaar was het 25-jarige jubileum van Courseware en om dit te vieren hebben we jullie maandelijks een ‘kijkje achter de schermen’ gegeven. Nu het jubileumjaar voorbij is, willen we deze reeks afsluiten met een interview met Chris Textor, directeur van Courseware. Chris blikt terug op de afgelopen 25 jaar, vertelt hoe hij dit bijzondere jubileumjaar heeft beleefd en hoe hij de toekomst tegemoet ziet.

De jonge jaren van Courseware

“Ik ben meer dan 20 jaar geleden bij Courseware begonnen als Manager Operations. 10 jaar geleden heb ik het stokje overgenomen van Coen Flach.”, vertelt Chris. ” In mijn begin jaren was het bedrijf nog veel kleiner, waardoor we allemaal breed inzetbaar moesten zijn. Zo verkocht ik een systeem aan een klant en zette ik gelijk daarna mijn andere pet op en begon met het implementatietraject.”

Chris vertelt hoe hij de afgelopen jaren de organisatie heeft zien groeien, zowel intern als in de samenwerking met andere professionele partijen. “Tegenwoordig hebben we een professionele hosting partner die onze servers beheert, vroeger deden we alles zelf en waren we hier zelf verantwoordelijk voor. Wanneer een server eruit lag ging ik met een schroevendraaier en een nieuwe harde schijf in de hand richting ons datacentrum in Amsterdam. Terwijl collega’s Herbert en Fabio (Fabio vanuit Zwitserland) online alles probeerden te configureren. Dit allemaal midden in de nacht, zodat de klanten er geen last van hadden en de volgende ochtend alles weer konden doen. Het is een leerzame tijd geweest dat we dit vroeger zelf deden, maar het is ook fijn dat we inmiddels alweer een lange tijd er ’s nachts niet meer uit hoeven”.

Het 25-jarige jubileum jaar

Over het jubileumjaar zegt Chris: “We hebben het jubileumjaar zeker gevierd met onze collega’s en onze klanten. We zijn met het hele team en partners een weekend weg geweest om ons jubileum te vieren en we hebben voor onze klanten het Wijzer-evenement en Courseware Awards georganiseerd. Gelukkig waren de Articulate Gebruikersdagen weer fysiek, waar we ook even stil konden staan bij deze mijlpaal. ”

Als Chris wordt gevraagd waar hij het meest trots op is, zegt hij: “Ik ben het meest trots op het feit dat we zijn gegroeid van 7 man naar meer dan 30 mensen en dat we nog steeds een heel persoonlijk en hecht team zijn. Vanaf het begin zit kwaliteit en eerlijkheid in ons DNA en dat hebben we vast weten te houden, zowel intern als in onze dienstverlening. Ik vind het belangrijk dat onze klanten op deze manier benaderd blijven worden.”

Een blik vooruit

Chris kijkt uit naar de toekomst waarin hij de behoefte om medewerkers sneller en flexibeler op te leiden alleen maar ziet toenemen. “Wat veranderd is, is dat we niet meer alleen een leverancier van producten zijn, maar een partner voor onze klanten die ze helpt om de juiste totaaloplossing voor hun L&D doelen te realiseren. Dit zal de komende jaren nog meer aan de orde zijn. We blijven ons uitgebreide portfolio continu bijschaven en richten ons volledig op het succes van onze klanten. Wanneer de klant beweegt, bewegen wij dus mee met passende oplossingen en diensten.”


Wil jij met ons de toekomst in? Dat kan! Wij hebben verschillende leerplatformen en leeroplossingen waarmee wij jou kunnen helpen. Vul het contact formulier in via onderstaande knop.

Contactformulier