Develhub workshop: Versterk leren met animaties

Donderdag 29 september zijn de Develhub Develop Days. Vanuit Courseware spreken Edward Maitimo en Richard Fransen van 13:30 tot 14:30 over ‘Versterk leren met animaties’.

Versterk leren met animaties

Je kunt onderwerpen heel uitgebreid gaan uitleggen, maar soms is het veel eenvoudiger om er een filmpje over te laten zien. De informatie wordt sneller en beter begrepen maar blijft ook langer in het brein opgeslagen. Door gebruik van video worden meerdere zintuigen geprikkeld en door de bewegende beelden blijft de lerende actief betrokken bij de gebeurtenissen.

Het produceren van goede video’s kan een geld slurpend onderdeel zijn van je leerinterventie vormen vanwege alle tijd, spullen, locaties en mensen die je erbij nodig hebt. Met een animatie kun je hetzelfde leereffect (90% van de informatie onthouden!) bereiken tegen een fractie van de kosten.

Helemaal met een online animatietool zoals Vyond. Aan het eind van deze sessie weet je meer over de toegevoegde waarde van animaties in online leeroplossingen en hoe je die eenvoudig maakt met Vyond.

Develhub Develop Days

De sprekers

Richard Fransen is een ervaren e-learningexpert, ontwikkelaar en trainer in auteurstools, zoals Vyond en Articulate. Hij kent als geen ander de waarde van goed interactief online leermateriaal.  Als consultant en trainer bij Courseware helpt hij klanten het gebruik van leertechnologie te optimaliseren.

 

Edward Maitimo is expert op het gebied van leren en ons brein. Het kiezen van de juiste leerinterventie om een optimaal effect te bereiken is dan ook zijn kracht. Als manager projecten en innovatie houdt hij zich dagelijks bezig met de meest moderne leertechnologie en de inzetbaarheid hiervan bij de klanten van Courseware.