Articulate Gebruikersdagen – Brasschaat 12 november 2019

Op dinsdag 12 november organiseren we wederom een Belgische editie van de Articulate Gebruikersdag. Dompel je een dag lang onder in alle ins en outs van de Articulate producten en laat je inspireren door de diverse demo’s, workshops en presentaties.

Programma dinsdag 12 november 2019

Je bent van harte welkom vanaf 9.00 uur. Het inhoudelijke programma duurt tot 16.30 uur met aansluitend de borrel tot 18:00 uur.

  • Een workshop geeft aan dat je zelf actief gaat deelnemen; er zijn geen laptops – neem er zelf één mee als je mee wilt werken op je eigen PC.
  • Een demo of case  geeft een presentatie aan waarbij je zelf alleen hoeft te luisteren en te kijken. En natuurlijk vragen stellen.
  • Per tijdstip kan je kiezen voor een track. Sommige tracks bestaan uit 2 onderdelen.

Hieronder vind je het voorlopige programma met workshops, cases en demo’s. In aanloop naar november kunnen nog (kleine) wijzigingen plaatsvinden en volgt meer informatie over alle sessies.

 

START TRACK ONDERDEEL
9:00 Ontvangst met koffie en thee
9:30 Welkom en kick-off
10.10 A1 – 1 Lopen uw e-learning projecten ook niet altijd zoals gepland ?
Karen Philips (Arboth)
E-learning projecten lopen altijd vlot, gebaseerd op duidelijke verwachtingen, binnen de afgesproken timing, binnen budget en met 100% tevredenheid van alle betrokkenen. Niet in onze wereld. Een humoristische kijk op de wereld van e-learning development, gestoeld op meer dan 20 jaar ervaring en met voorbeelden uit tientallen projecten…. En met suggesties voor beterschap. Want alles kan altijd beter.
11.00 A1 – 2 Het beste van twee werelden: Storyline blocks in Articulate Rise
Joke Hollants (Opsteker.be)
Articulate Rise is snel, Articulate Storline is krachtig. Door de twee te combineren kan je eenvoudig en snel interactieve online cursussen uitwerken. De sessie bevat voorbeelden van het gebruik van Storyline blocks in de ontwikkeling van educatieve modules voor de Universiteit Gent.Doelgroep: Geschikt voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd.
10.10 A2 Gamification: Ontdek jij het codewoord?
Katja Schilte & Iris Poland (E-learning Training)
Workshop waar de deelnemers leren de interactie “het codewoord” te maken. Ook is er een mooie prijs te winnen!
10.10 A3 How to create animated gifs for e-learning
Tom Kuhlman (Articulate)
Animated gifs are great to show simple procedures and add visual interest to your courses. They can be used in Storyline, as well as Rise. In this session, we’ll look at a few ways people use animated gifs in their courses and then in a hands-on activity, we’ll learn how to make them from PowerPoint, software captures, and existing videos.
11.40 Pauze
12.00 B1 Do’s en don’ts van instructievideo’s
Ronny Lohuis (Courseware)
Het gebruik van video als onderdeel van online modules zie je steeds meer. Vaak als voorbeelden in online materiaal, maar het is ook heel geschikt om procedures uit te leggen. Instructievideo’s zijn makkelijk te maken, maar kennen een aantal valkuilen. Ronny neemt je mee in de do’s en don’ts van instructievideo’s.
12.00 B2 Begeleid je lerende door gids naar keuze
Elizabeth Naulaerts & Anneleen Tulpin (The Learning Hub)
Pimp je Storyline door aan je lerende de keuze te geven welke gids (avatar) hem/haar doorheen je pakket begeleidt. Zo wordt je e-learning een beetje gepersonaliseerd. In onze workshop maak je kennis met 2 manieren om dit op een snelle en eenvoudige manier in je Storyline in te bouwen. Je hebt de tijd om een van beide manieren zelf te proberen.Doelgoep: Beginners met een basiskennis van states, layers en variabelen.
12.00 B3 10 Things I Learned in the E-Learning Challenges
Tom Kuhlmann & David Anderson (Articulate)
If you’ve ever wanted to grow your course building skills and learn some new tricks along the way, then you’ll absolutely love this session. Join Tom Kuhlmann & David Anderson as they systematically break down some of the most creative and out-of-the-box techniques and production tips from seven years of E-learning Challenges.
12.45 Lunch
13.45 Frisse energizer
14.15 C1 -1

Hack de Content Library voor een template in je eigen huisstijl

Nieske Stoel (Courseware)

Bouw in Storyline 360 snel en makkelijk je eigen template. Misbruik de Content Library voor de opmaak van slides en maak je eigen kleurenschema en pas de slidemaster aan. Maak een template die je vaker kunt gebruiken en kunt delen met je collega’s. Doelgroep: beginners.

15.05 C1-2 Micro-Learning en de 7 manieren om jouw training te microseren
Dirk Kleingeld & Bob Booms (Enstin)
MicroLearning is “hot”. In het afgelopen jaar kregen wij steeds vaker de vraag om een micro-learning te ontwikkelen. Maar wat is MicroLearning? In deze sessie gaan we in op de definitie en uitgangspunten. Daarbij laten we enkele voorbeelden zien en gaan we in op hoe je nou een MicroLearning maakt. Welke aanpak is er nodig (instructional design en creative design) om de leerdoelstellingen te halen?
14.15 C2 Hoe maak je een interactieve videovraag?
Philip van der Eijk & Suzanna van Petegem (Splintt)
In deze workshop laten we de kracht van interactieve videovragen zien aan de hand van enkele klantcases, en gaan jullie zelf in groepjes aan de slag met het maken van een interactieve videovraag in Articulate Storyline. Na afloop zijn jullie allemaal instaat jullie eigen interactieve videovragen te produceren. Doelgroep: beginners.
14.15 C3 Drag-and-drop Makeovers in Storyline 360
David Anderson (Articulate)
Storyline’s drag-and-drop interactions are a great way to encourage learners to touch the screen and practice real-world tasks. In this hands-on workshop, you’ll learn creative ways to design more engaging drag-and-drop activities. You’ll learn visual design makeovers as well as quick tips for gamifying your interactions.
15.45 Afsluiting met pubquiz
16.15 Napraten met andere Articulate gebruikers

Adres en route Van der Valk Hotel

De dag vindt plaats bij Hotel Van Der Valk in Brasschaat. Het hotel is centraal gelegen langs de snelweg en erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. Plan hier je route met Google Maps.

Hotel Van der Valk Dennenhof
Bredabaan 940
2930 Brasschaat

Aanmelden

Wil je deze dag niet missen? Bestel dan je tickets via onderstaande knop.

Aanmelden