Wat is er nieuw in Totara Learn 12?

Totara heeft eind 2018 Totara Learn versie 12 uitgebracht. In deze versie zijn verschillende nieuwe functies toegevoegd, waarvan het meest opvallend de aanpassingen op het gebied van vormgeving zijn. Je kunt nu gemakkelijker de vormgeving naar wens aanpassen en daarnaast zijn er ook diverse verbeteringen doorgevoerd voor het beheren van het systeem.

Visuele catalogus

De catalogus is vanaf versie 12 veel meer gericht op het visuele. Zo bevat de catalogus nu cursustegels met afbeeldingen, waardoor het cursusaanbod aantrekkelijker kan worden weergegeven. In de catalogusweergave kun je zelf diverse onderdelen instellen naar wens, zoals:

  • Titel
  • Omschrijving
  • Afbeelding
  • Iconen van activiteiten
  • Filters
  • Zoekoptie
  • en meer.

Ook kun je zelf bepalen hoe de catalogus getoond wordt: in een tegel- of lijstweergave. De nieuwe functie “uitgelichte cursussen” is ideaal als je specifieke cursussen wilt promoten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de hercertificering van de BHV-cursussen of een nieuw toegevoegde cursus.

Vernieuwd navigatie menu

Eén van de grootste wijzigingen in Totara Learn 12 is de verplaatsing van het beheermenu naar de navigatiebalk bovenin het scherm. Dit maakt het gebruik van Totara Learn als beheerder een stuk eenvoudiger. De weergave van de menubalk is ook aangepast waardoor er meer ruimte op de pagina is om eigen materialen te tonen.

Startpagina secties

Startpaginasecties in Totara Learn 12

In Totara Learn 12 is er een sectie toegevoegd direct onder de menubalk op de startpagina. In deze secties kun je nu simpel blokken toevoegen door op de plus te klikken. Hiermee en met het slepen van de blokken binnen de secties kun je de startpagina gemakkelijk naar wens inrichten.

Het blok “uitgelichte koppelingen” toont op de startpagina verschillende tegels, dit kunnen links zijn, cursussen, programma’s, certificeringen of een galerij met een veelvoud van de vier genoemde mogelijkheden. Dit blok zorgt ervoor dat de startpagina ook visueel gemakkelijk aantrekkelijk gemaakt kan worden.

Overige nieuwe functies

  • HR-import voor competenties – Importeer het competentieraamwerk via een CSV met behulp van de HR-import.
  • Uitbreiding van doelgroep criteria – Voeg gebruikers toe aan een dynamische doelgroep op basis van een aantal nieuwe criteria.
  • Additionele mogelijkheden voor rapportages – Bepaal de inhoud van rapportages nu ook op basis van doelgroepen.

Naast bovenstaande functies bevat Totara Learn 12 ook veel verbeteringen. Een mooie verbetering is de vermindering van de data in de cache. Dit heeft een positief effect op de snelheid van het systeem.

Meer weten?

Ben je benieuwd of Totara Learn een geschikt Learning Management System is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op