Totara 2.7 met grafieken & dashboards

Met veel plezier kondigen de ontwikkelaars van Totara LMS aan dat de officieel ondersteunde enterprise release van Totara LMS versie 2.7 is vrijgegeven voor productie. Zoals bij alle Totara releases is er intensief samengewerkt met klanten en partners om alle zakelijke LMS gebruikers een flexibel product te kunnen bieden met veel functionaliteit. Hieronder een aantal hoogtepunten uit deze nieuwe release.

Dashboard en layout op maat

In versie 2.6 voegden we de volledig configureerbare Learner Catalog toe. Op dat thema voortboordurend heeft v2.7 nu een interface wat volledig aanpasbaar is via de online interface! Het is nu mogelijk om het hoofdmenu direct online aan te passen – geen programmeren nodig. U kunt onderdelen toevoegen, rangschikken of verwijderen om uw leerportaal aan te passen. U bepaalt zelf de zichtbaarheid van alle menu-items. U kunt zelfs het systeem zo configureren dat verschillende doelgroepen of rollen eigen menuopties en een eigen layout te zien krijgen.

Beheerders kunnen in v2.7 ook Dashboards aanmaken voor specifieke doelgroepen. Bovendien kunt u zoveel verschillende dashboards aanmaken als u nodig heeft. Stel één dashboard als de standaard startpagina en stel gebruikers in staat om hun eigen dashboard aan te passen aan hun behoeften.

Aanpasbaarheid één van onze belangrijkste ontwerpdoelstellingen – consistent met onze open source filosofie. Kneed Totara op maat voor de best mogelijke opleidingservaring.

Grafische rapportages met aggregatie

De maatwerk rapportage binnen Totara heeft meer mogelijkheden gekregen middels nieuwe filters en aggregatieopties. Het is nu mogelijk de te rapporteren gegevens te aggregeren via de online interface. Dit maakt het mogelijk uw gegevens te transformeren en uw rapportage beter te presenteren.

U kunt ook grafieken toevoegen aan rapporten of grafieken weergeven in dashboards. Grafiekopties zijn onder andere: kolom- en staafdiagrammen, lijndiagrammen, horizontale balken, scatter grafieken, cirkeldiagrammen en het gebied grafieken.

Verdieping bestaande functies

De basis van Totara LMS heeft meer diepte en kracht gekregen. Aan de Face-to-Face module zijn een groot aantal onderdelen verbeterd waaronder; de wachtlijst, het instellen van de minimum sessiecapaciteit (niet alleen maxima), en ondersteuning voor aangepaste velden, inschrijvingsplugins en opties voor zelf-goedkeuring van sessies.

Het onderdeel Beoordelen uit de Performance Management module krijgt ook grote aandacht. Beoordelingen worden nu automatisch bijgewerkt. Het toevoegen en verwijderen van gebruikers van uit beoordelingen en aanpassen van alle instellingen is meer flexibel.

Bijdragen uit de Community

In het hele systeem zijn nog een groot aantal zaken verbeterd dankzij grote en klein suggesties uit de Totara gemeenschap. Er wordt altijd een forse hoeveelheid (onopgemerkt) werk verzet achter de schermen om de software te verbeteren. Voor v2.7 lag de nadruk op verbeterde bruikbaarheid en toegankelijkheid. Dit blijft een belangrijk en voortdurend aandachtspunt.

In het bijzonder willen we Totara Partners als Synergy Learning en Catalyst IT bedanken  voor hun bijdragen aan deze release. Bedankt dus – Andrew Hancox en Davo Smith van Synergy Learning voor hun prachtige werk in de Face-to-Face module, de Report Builder, de Catalogus – en hun bijidrage aan het testproces. Bedankt dus – Eugene Venter en Chris Wharton van Catalyst-IT – voor hun geweldige bijdrage aan de configureerbare Menu’s, Report Builder en Programma’s. Dank ook aan Alan Eisenberg van ASM Research, de Totara partner uit Washington DC, voor zijn bijdrage aan het Section 508 onderdeel.

U kunt het originele persbericht van 3 maart 2015 lezen op de TotaraLMS website.