learningCloud op Next Learning 2017

Myke Byrne presenteert learningCloud tijdens Next Learning 2017

Gebruikmaken van alle tools en functionaliteiten van een Learning Management Systeem zonder dat het eruit ziet als een LMS? Het kan! Op dinsdag 18 april, tijdens Next Learning 2017, presenteerde The Courseware Company learningCloud. Mike Byrne – partner manager van Netex Learning – schetste de trends op het gebied van learning en gaf aan hoe learningCloud daar op inhaakt.

Leren verandert, leersystemen ook

‘Leren’ binnen organisaties verandert. Volgens onderzoek van Elliot Masie is er steeds meer behoefte om leermodules op maat te maken én om modules snel aan te kunnen passen. Tegelijkertijd moeten resultaten en relevante gegevens wél vastgelegd en gerapporteerd worden. Daarvoor heb je nog steeds een LMS nodig. Netex Learning ontwikkelde daarom learningCloud. Een leersysteem wat je zelf kunt samenstellen met modules die voor jou relevant zijn.

Persoonlijke leeromgeving

learningCloud is een modulair leersysteem waarin je (leer)apps van verschillende aanbieders eenvoudig en snel kunt toevoegen. Met learningCloud wordt leren weer leuk!

learningCloud kun je gemakkelijk uitbreiden met content en diensten

Met learningCloud bouw je een persoonlijke leeromgeving. Behalve het basissysteem is geen enkele learningCloud-module verplicht. Je betaalt ook alleen voor wat je gebruikt. En wil je leermodules importeren van externe aanbieders? Geen probleem! learningCloud is compatibel met componenten en apps van zowel Netex als derden. Het systeem kun je dus makkelijk aanpassen aan de leerbehoefte binnen jouw organisatie. En wat je ook doet, het systeem groeit mee.

Aantrekkelijk design

Naast de belangrijkste functionaliteit van learningCloud – het samenstellen van je eigen leeromgeving – hebben de ontwikkelaars ook veel aandacht besteed aan het design. learningCloud is mooi vormgegeven. Zowel het systeem zelf, als de leerinhoud.

Screenshot van het nieuwe learningCloud LMS

Inloggen op learningCloud is heel gemakkelijk. Via de website of je maakt gebruik van de learningApp voor Android of Apple IOS. Daarna kun je gaan ‘bouwen’ en samenstellen met de apps die jij nodig hebt. Bijvoorbeeld de LMS Pack, wat veelgebruikte LMS functies toevoegt voor zowel e-learning als groepstrainingen. Ook kun je via deze app zowel fysieke klassen als virtual classrooms plannen en beheren. De Social app geeft je toegang tot een groot aantal communicatietools maar ook tot gedeelde blogs, links, bestanden en video’s. Met de Maker app maak je lesmateriaal. De beschikbare sjablonen zorgen ervoor dat je materiaal er altijd netjes uitziet. Bovendien zijn alle pagina’s responsive.

Leren ook weer leuk maken?

Samengevat is learningCloud een heel flexibel systeem waarvan je alleen de onderdelen gebruikt die je nodig hebt. En dankzij een flexibel licentiemodel ook alleen op het moment dat je het gebruikt. Is jouw organisatie toe aan een nieuw en aantrekkelijk leersysteem waar je alle kanten mee op kunt? Neem dan even contact op met Wim Gent van The Courseware Company.