NetDimensions wordt onderdeel van LTG

Overname NetDimensions door LTG

Op 20 maart 2017 heeft de Engelse Learning Technologies Group (LTG) de succesvolle overname van NetDimensions aangekondigd.

Groei aanbod en afzetgebied

LTG is een grote Engelse aanbieder van producten en diensten in de leer- en opleidingstechnologie. Door de overname van NetDimensions breidt de groep het aanbod uit met een geïntegreerd leerportaal en talent management systeem. De overname is voor 61,65 miljoen Euro gerealiseerd.

Het portfolio van LTG omvatte al de bedrijven:

  • LEO – content ontwikkeling
  • gomo Learning – online auteursomgeving
  • Eukleia – specialist in leeroplossingen voor risico en compliance
  • Preloaded – serious gaming
  • Rustici – bekend van SCORMcloud en xAPI

Met de overname van NetDimensions versterkt LTG haar positie met leer- en talent management technologie, met name in de ‘high consequence’ gebieden voor klanten die hoge eisen stellen aan compliance.

Ook wordt met de overname van NetDimenions het afzetgebied van LTG sterk uitgebreid. Met name naar Azië en de Pacific-regio. Het hoofdkantoor van NetDimensions is gevestigd in Hong Kong. Ook heeft het kantoren in de Filipijnen, Australië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland.

Full service in learning management

Met de veelbekroonde producten van NetDimensions (opgericht in 1999) kunnen organisaties leer- en talent management systemen inrichten om kennisdeling, gepersonaliseerd leren, samenwerking, prestatieverbetering en compliance programma’s te realiseren en te stimuleren.

Door de overname van NetDimensions wordt LTG een full service bedrijf en kan het dynamische end-to-end leeroplossingen aanbieden aan haar wereldwijde klantenbestand. Met de NetDimensions software kan LTG nu zelf leerportalen samenstellen op basis van eigen technologie. Zo kan LTG zich verder positioneren als een toonaangevende leverancier van digitale leeromgevingen op grote schaal. Voor zowel grote wereldwijde bedrijven als overheden.

Positieve effecten van de overname

Jonathan Satchell, Chief Executive Officer van LTG is trots:

“Met deze overname zetten we weer een stap dichterbij ons doel om ’s werelds grootste en meest toonaangevende bedrijf te worden in (digitale) leertechnologieën. Met het NetDimensions platform kunnen we nog meer waarde toevoegen in de wereldwijde ‘learning’ industrie en dat versterkt onze concurrentiepositie. We verwelkomen onze nieuwe collega’s en kijken uit naar de samenwerking met hun klanten en partners van over de hele wereld.”

Jay Shaw, Chief Executive Officer van NetDimensions:

“Gezien het complementaire karakter van LTG’s producten en merken, verwacht ik dat deze overname een zeer positieve invloed heeft op onze groei. Samen vormen we een sterke basis van waaruit we productinnovaties voor onze klanten en partners kunnen realiseren.”

NetDimensions blijft afzonderlijke werkmaatschappij

NetDimensions blijft een aparte werkmaatschappij binnen LTG. Net als de overige bedrijven uit de groep. Met veel belangrijke klanten en resellers actief in de financiële dienstverlening, veiligheid & defensie en de overheid, groeit de aanwezigheid van de Learning Technologies Group in deze sectoren aanzienlijk.

Lees hier het originele (Engelstalige) persbericht op de LTG website. Lees hier het originele (Engelstalige) persbericht op de NetDimensions website.