Wat is er nieuw in learningPlay 3?

Utrecht, 1 juni 2018

Netex introduceert learningPlay versie 3. De nieuwe functies en aanpassingen zorgen ervoor dat de auteurstool nu nog gebruiksvriendelijker is. In een mum van tijd creëer je een volwaardige gamified cursus.

De nieuwe functies en aanpassingen bestaan onder andere uit:

  • Beveilig cursusonderdelen om een leerpad te creëren;
  • Laat cursisten cursussen beoordelen met ranking en reviewopties;
  • Beloon cursisten met badges, punten en maak gebruik van een leaderboard;
  • Nieuwe look and feel van het learning analytics dashboard;
  • Eenvoudiger zoeken naar de juiste cursus door een nieuwe zoekfunctie.

Kortom, handige functies voor microlearning en gamified cursussen.

Beveilig sprints

learningPlay is een platform waarmee je gamified cursussen – ook wel sprints genoemd – mee kunt ontwikkelen. Elk onderdeel van een sprint kun je beveiligen. Zo kun je onderdelen onzichtbaar maken en pas zichtbaar maken als de cursisten bepaalde onderdelen hebben behaald. Hierbij kun je denken aan het goed beantwoorden van een vraag of het bekijken van een video. Door het beveiligen van een onderdeel creëer je een leerpad voor de cursisten.

Vergroot gebruikersgemak voor beheerders

Om de gebruiksvriendelijkheid van de tool te vergroten zijn alle overbodige zaken weggehaald. Je wordt als het ware stap voor stap begeleid om een cursus te maken. De cursus bouw je eenvoudig op uit verschillende onderdelen. Wil je een nieuw onderdeel toevoegen? Dan verschijnt er een keuzemenu met verschillende contentvormen. Kies bijvoorbeeld voor een video of een vraag.

Video, afbeeldingen, content en nog veel meer

Na het kiezen van een contentvorm zie je welke stappen je moet zetten. Voeg een titel toe, plaats een afbeelding of maak het interactief. Met learningPlay 3 bepaal je zelf welke content je toevoegt en welke niet. Daarnaast vergeet je geen onderdelen in te vullen doordat stap voor stap is uitgelegd wat je kunt doen.

Nieuw dashboard

Als beheerder en maker van de cursussen heb je een overzichtelijk learning analytics dashboard. Het dashboard kun je zowel bekijken op cursusniveau als beheerdersniveau. Het vernieuwde dashboard geeft onder andere inzicht in:

  • De voortgang en betrokkenheid;
  • Een leaderboard: welke cursist heeft de meeste punten en bezit de meeste badges;
  • De beste gewaardeerde cursussen.

Naast het dashboard kun je voortaan ook een voortgangsrapport maken. Dit rapport kun je exporteren naar een excelbestand.

learningCloud

learningPlay is inmiddels onderdeel geworden van learningCloud. learningCloud is een Learning Experience Platform (LXP) met de nadruk op een aantrekkelijk design en veelsoortige leerervaringen. Bekijk de oplossing via onderstaande knop.

Bekijk learningCloud