Learning Technologies 2019

Ook dit jaar bezochten wij Learning Technologies in Londen. Learning Technologies is naar eigen zeggen Europe’s leading workplace learning exhibition & conference. Voor ons is het in elk geval een belangrijk congres en beurs om ook buiten Nederland te kijken wat er leeft op het gebied van leren en technologie.

learningtechnologie

De drie belangrijkste Learning & Development trends

Op Learning Technologies waren er drie belangrijke trends zichtbaar:

  • Curation – Het belang van curation (in het kort het verzamelen, structureren, beoordelen en correct toewijzen van content aan gebruikers) wordt als steeds groter gezien. Dit blijkt ook uit het feit dat steeds meer tools dit ondersteunen (nog wel in verschillende gradaties).
  • Learning Experience – Een (niet geheel nieuwe, maar wel) sterk opkomende trend is LXP (ook wel LEP), de zogenaamde learning experience platformen. Deze systemen stellen de gebruiker centraal met meer focus op vormgeving, inhoud, aanbevelingen en ervaringen. We hebben op de beurs wel zo’n 20 systemen gezien die zich LXP noemen.
  • AI – AI, Artificial Intelligence is al bijna niet meer weg te denken. Het wordt op allerlei ontwikkelingen geplakt en je ziet toepassingen van chatbots, personalisering, aanbevelingen en voorspellingen uit de kinderschoenen stappen en in de praktijk toegepast worden, als onderdeel van bestaande systemen, maar ook als basis van heel nieuwe technologie om het leren (van de lerende) te verbeteren.

Daarnaast zagen we op de beurs ook veel Virtual Reality oplossingen, vaak helemaal als maatwerk, maar ook simpel te gebruiken oplossingen zoals CenarioVR. Ook is de populariteit van content libraries (vaak grote, open bibliotheken met standaard online leermateriaal, waarvan veel video) is toegenomen. De mogelijkheid om hiermee te integreren vanuit andere platformen is een must.

Partners

Zoals altijd waren al onze partners ook dit jaar weer aanwezig op Learning Technologies. We lichten er in dit verband twee uit:

learningtechnologies beurs

learningCloud

Onze partner Netex was aanwezig met haar product learningCloud (voorheen bekend als learningPlay). Netex heeft een verschuiving gemaakt met de functionaliteit van haar suites. Het nieuwe learningCloud is een Learning Experience Platform (LXP). We updaten onze website binnenkort met de nieuwe functies van learningCloud.

gomo learning

gomo learning – bekend van gomo Authoring en gomo Hosting – toonde haar nieuwe platform gomo video. gomo video is een social videomanagement platform, gericht op leren en performance support. De komende tijd gaat gomo learning de functies uitbreiden en de tool koppelen aan andere systemen.

Meer weten?

Wil je weten hoe je bovenstaande trends kan toepassen in jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Vrijblijvend contact