HR Live 2015

HR Live met 4 lezingen van The Courseware Company

Innovaties en trends voor HR Professionals

HR Live was – net als volrig jaar – een leuk en kennisintensief event voor HR-managers, HR-directeuren en HR-professionals. Deelnemers konden op één dag kiezen uit ruim 80 workshops en congrespresentaties door adviseurs van gerenommeerde organisaties over de HR-thema’s van morgen.

Bezoekers aan de stand van The Courseware Company konden (na HR Live) een gratis e-learning cursus volgen.

Onze Workshops op HR Live

Net zoals vorig jaar verzorgden wij een aantal workshops. Consultants van The Courseware Company, medewerkers van klanten en onafhankelijke adviseurs deelden hun inzicht en praktijkervaring. Bekijk hieronder de thema’s en download de presentaties.

 • Draagt opleiden echt bij aan uw bedrijfsresultaat?

  John May is Learning Technology Consultant bij het Leercentrum van de Nederlandse Spoorwegen. Hij vertelt welke rapportages voor de NS relevant zijn en hoe je bijvoorbeeld een cursus voor de medewerkers van Julia’s meet, volgt en rapporteert. John’s motto: Meten = Weten. Via het Leercentrum van de NS worden jaarlijks 20.000 cursisten opgeleid. Relevante gegevens van alle medewerkers en gevolgde opleidingen worden vastgelegd in het NetDimensions LMS. Via Courseware Analytics worden rapportages gecorreleerd met business data zoals omzet en winst.

 • HR maakt de foto en Opleidingen de film

  Amos de Haas gaat in op de groeiende verbinding tussen de afdelingen ‘personeelszaken’ en ‘opleidingen’. Toegankelijke opleidingsinformatie, transparante doelstellingen en scholingseisen zijn steeds vaker voorhanden. Wat betekent dit voor het gesprek tussen medewerker en leidinggevende en voor de prestaties van de organisatie? Amos geeft voorbeelden uit de recente implementatie van het NetDimensions LMS bij het OLVG ziekenhuis. In zijn loopbaan heeft Amos veel ervaring opgedaan met competentie- en performancemanagement, HR- en opleidingstechnologie, assessments en e-learning.

 • Wat moet HR met een LMS?

  Niek Hogervorst heeft als implementatieconsultant ruime ervaring met het gebruik van opleidings- en kennistechnologie bij klanten. Bij succesvolle organisaties ziet hij dat het LMS wordt gebruikt als self-service portal voor medewerkers. Die medewerkers kunnen in toenemende mate hun eigen leer- en kennistrajecten vormgeven rondom competenties, leerstraten, best practices. Volgens Niek biedt het “LMS Ecosysteem” een unieke kans aan HR om via organisatiedoelen en de beoordelingscyclus in dit ecosysteem te participeren. HR moet dus aan de knoppen zitten!

Gratis cursus Succesvol Beoordelen van Sollicitanten

In deze Nederlandstalige e-learning module leert u binnen 30 minuten hoe u een succesvol sollicitatiegesprek opbouwt. U krijgt tips over hulpmiddelen en werkmethoden. De cursus omvat de volgende onderwerpen:

 • hoe bouwt u een vragenlijst op voor het gesprek?
 • hoe verzamelt u tijdens het gesprek “bewijsmateriaal“?
 • hoe krijgt u de beste feitelijke antwoorden?
 • wat is de beste manier om gedragskenmerken te observeren

De cursus bevat video, animatie en aan aantal handige tools die u kunt downloaden als PDF. Een leuke opfrisser voor uzelf maar wellicht ook voor lijnmanagers in uw organisatie?

Bezoekers die een visitekaartje achterlieten op onze stand konden de cursus gratis volgen.