Wat is er nieuw in Articulate Storyline 3?

Na de succesvolle release Articulate 360 in november 2016 volgt 5 maanden later Storyline 3 met vrijwel alle Storyline 360 features.

Screenshot van Articulate Storyline 3 voor Windows

Articulate maakt versie 3 van het populaire Storyline voor Windows product beschikbaar op 4 april 2017. Na de succesvolle release Articulate 360 in november 2016 waren veel bestaande Storyline 2 gebruikers benieuwd hoe lang het zou duren totdat er een update zou komen.

Nieuw in Storyline 3

De belangrijkste nieuwe zaken in Storyline 3 zijn de volgende onderdelen:

Overzichtelijke menu lay-out in Articulate Storyline 3

 • Responsive multi-device output
  De nieuwe responsive player voegt zich naar de schermen van tablets en smartphones. Hierdoor krijg je zonder enige moeite de optimale weergave .
 • Ondertitels toevoegen
  Maak je cursussen toegankelijker door het toevoegen van ondertitels. Importeer een bestand met ondertitels voor elke audio en videoweergave in je cursus.
 • Content binnen tabellen
  Ook een belangrijke voorziening voor toegankelijkheid, zeker in combinatie met schermlezers. (Optie komt beschikbaar in volgende service release.)
 • Meer interactiviteit
  Maak het mogelijk voor lerenden om gegevens te manipuleren binnen het lesmateriaal. Slides en dialers zorgen hiervoor. Kant-en-klaar of zelfgedefinieerd.
 • Gamification
  Door nieuwe triggers en opties bij bewegingspaden is het veel eenvoudiger spelachtige elementen toe te voegen aan je cursus.
 • Sterk verbetererde HTML5 uitvoer
  Zoals de eerste Storyline 360 gebruikers al aangaven is er een grote verbetering in HTML5 uitvoer te zien. Sneller, scherper en met meer opties. Ook nieuw is de keuze voor HTML5-first en HTML-5 only cursussen.
 • Efficiënter werken
  Nieuwe en handige voorzieningen nemen veel werk uit handen. Zoals het zoeken en vervangen van fonts, automatisch schalen en bijsnijden van plaatjes binnen plaatshouders.

Ondertiteling functie voor video in Articulate Storyline 3

Verschillen tussen Storyline 3 en 360

Op dit moment (april 2017) zijn de producten functioneel gelijk. Hoewel Storyline 3 – net als de vorige versies – één of meer service releases zal krijgen is onze verwachting dat Storyline 360 frequenter zal worden bijgewerkt. Op dit moment doet Articulate geen uitspraak of er een Storyline 4 komt en – zo ja – wanneer.

Storyline 3 mist de andere 360 tools zoals Studio 360, Replay 360, Rise, peek, Preso plus de toegang tot alle online voorzieningen zoals:

 • content library templates (sjablonen)
 • content library characters (personages)
 • content library foto’s, illustraties, iconen en video’s
 • integratie met Articulate Review

Hoewel niet onlogisch maken ook Replay true en de oude Character Sets geen onderdeel meer uit van Articulate Storyline. Voor zover ons bekend blijft de oude Replay echter gewoon werken.

Articulate Storyline 3 beschikbaar voor verschillende devices

Opties voor Storyline 2 gebruikers

E-learning professionals die nu Storyline 2 gebruiken hebben minimaal twee opties:

 • Upgraden van Storyline 2 naar Storyline 3
 • Overstappen naar Articulate 360 met Storyline 360

Elke optie heeft zijn eigen voordelen. De eindafweging is of je de extra’s van Articulate 360 daadwerkelijk gaat benutten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Contact