Articulate Gebruikersdag 2017 op 9 november in Utrecht

De jaarlijkse Articulate Gebruikersdagen in Utrecht zijn inmiddels een begrip geworden onder Articulate gebruikers in Nederland. De 6e editie vindt dit jaar plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 november 2017. Dompel je een dag lang onder in alle ins en outs van de Articulate producten en laat je inspireren door de diverse demo's, workshops en presentaties.

  Programma donderdag 9 november 2017

  Je bent van harte welkom vanaf 9.00 uur. Het inhoudelijke programma duurt tot 16.45 uur met aansluitend de borrel tot 18:30 uur.

  Hieronder vind je het voorlopige programma met workshops, cases en demo's. In aanloop naar november kunnen nog (kleine) wijzigingen plaatsvinden en volgt meer informatie over alle sessies. Let op: het programma op vrijdag 10 november is anders.  

  • Een workshop geeft aan dat je zelf actief gaat deelnemen; er zijn geen laptops - neem er zelf één mee als je mee wilt werken op je eigen PC
  • Een demo of case  geeft een presentatie aan waarbij je zelf alleen hoeft te luisteren en te kijken. En natuurlijk vragen stellen. 
  • Per tijdstip moet je kiezen voor een track. Bijvoorbeeld A1, A2 of A3 om 9:45. A1 en A2 duren 90 minuten. A3 bestaat uit 2 onderdelen van elk 45 minuten. 
  • We hebben geprobeerd aan te geven of je een beginnend of ervaren gebruiker moet zijn. Hopelijk hebben we het niveau goed ingeschat. 
  STARTTRACKONDERDEEL
  9:00
  Ontvangst met koffie en thee 
  9:30
  Welkom en kick-off
  Coen Flach (The Courseware Company)
  9:45A1David Anderson en Tom Kuhlman (Articulate)
  Info volgt
  9:45A2
  workshop
  beginners
  Variabelen voor beginners, door Annemarie Rebel (E-learning training)
  In deze interactieve workshop ga je aan de slag met variabelen: wat zijn variabelen en hoe kun je deze gebruiken om bijvoorbeeld aan te geven of een hoofdstuk met goed gevolg is afgerond zodat je dit kunt laten zien in het menu.
  9:45A3-1
  demo
  gevorderd
  Articulate invulvelden gebruiken in een pdf met javascript, door Patrick van den Tillaar & Karel Kloks (Kentalis)
  Hoe zorg je er voor dat gegevens die een gebruiker invoert in een cursus, ook weergegeven kunnen worden in een afdrukbare PDF? Zelf hebben we dit gedaan via een javascript, maar tijdens deze sessie willen we graag ervaringen met elkaar delen en samen kijken naar andere oplossingen en mogelijkheden.
  10:30A3-2
  demo
  beginners
  gevorderd
  Test your knowledge! Een adaptieve e-learningmodule, door Sjors van Gils (InBrain)
  Een pre-test maken en afhankelijk van de score een persoonlijk leeraanbod ontvangen? Het kan met Articulate Storyline. How to? Kom kijken en luisteren!
  11:15
  KOFFIE of THEE
  11:30B1
  workshop
  beginners 
  gevorderd
  Interactieve video’s maken en gebruiken binnen Storyline, door Vico van den Eventuin (Koninklijke Landmacht)
  Interactieve video's worden steeds meer gezien als een van de meest effectieve manieren om gewenst gedrag te demonstreren. In deze workshop leer je hoe gemakkelijk het is om met je eigen middelen (die je dagelijks op zak hebt, zoals je telefoon en/of laptop) je eigen video te produceren en te publiceren in Storyline.
  11:30B2-1
  demo
  beginners 
  gevorderd 
  De rol van review(en) in de snelle transitie van Smartbuilder naar Articulate Storyline 360, door Diana Floridas en Martijn Kroese (Goede Doelen Loterijen)
  Benieuwd naar gebruikerservaringen van de reviewfunctionaliteit van Articulate Storyline? In deze demo laten Diana en Martijn zien welke uitdagingen de Goede Doelen Loterijen tegenkwam in de transitie van Smartbuilder naar Articulate Storyline 360. En welke rol speelt het onderwerp 'reviewen' in de ontwikkeling van e-learnings? Tot slot zetten ze de voordelen van review(en) in Articulate Storyline voor je op een rij. 
  12:15B2-2
  demo
  beginners

  Learning Chunks om te flippen , door Emilie Scholtens (ICM)
  Bij ICM geloven we in het bouwen van ‘learning chunks’. Korte 10 minuten e-learning wat past bij het leergedrag van millennials en het ‘flipping the classroom’-concept. In deze demo leggen we je uit waarom we hierin geloven en nemen je kort mee in de opbouw van deze modules en hoe deze passen in een blended learning traject.

  Deze demo is ook interessant voor onderwijskundigen. 

  13:00
  LUNCH
  14:00C1David Anderson en Tom Kuhlman (Articulate)
  Info volgt
  14:00C2
  workshop
  gevorderd
  Animaties en transities in een websiteachtige module, door Josien Visser en Josien van der Velde (BrightAlley)
  Wil je een keer een minder traditionele e-learning? Laat je dan inspireren door deze opbouw van modules. Ieder pagina bestaat uit kleine uitwisselbare blokken. In deze blokken passen foto’s, interacties of tekst. Voor de overgang tussen pagina’s gebruiken we transities, waardoor het geheel een flitsende uitstraling krijgt. In korte tijd kunnen we jullie leren hoe je dit kunt toepassen.
  14:00C3-1
  workshop 
  beginners
  gevorderd
  Het bouwen van een template, door Dennis Wijma (E-Beat E-College)
  Een live E-Beat College waarin je een template leert bouwen met: een masterpage; vorige en volgende pagina buttons in de slide (en de reden waarom); pagina nummering en efficiënte buttons die naar layers linken.
  14:45C3-2
  case
  gevorderd
  E-learning om levens mee te redden, door Mara Kraaijenbrink en Isabel Reker (ICM)
  Voor de Veiligheidsregio Fryslan mochten wij een e-learning module bouwen die voelt als een game. Hiermee hebben wij de grenzen van Articulate Storyline opgezocht en met verschillende work-arounds een scenario game gecreëerd die voor bewustwording zorgt en de Waddenzee een stukje veiliger maakt. Nieuwsgierig? Kom luisteren.
  15:30
  KOFFIE of THEE
  15:45
  Wrap-up en interactieve afsluiting met quiz
  16:30
  Napraten met een drankje en hapje. Ook de sprekers zijn aanwezig voor vragen.

  Adres en route The Colour Kitchen

  The Colour Kitchen Utrecht 
  Prinses Christinalaan 1 
  3554 JL Utrecht

  The Colour Kitchen Utrecht Zuilen ARTGD17

  De dag vindt plaats bij The Colour Kitchen in Utrecht Zuilen. Deze locatie is centraal gelegen en goed bereikbaar vanaf de snelweg A2 en het openbaar vervoer. Bekijk hier de routebeschrijving / openbaar vervoer of plan je route met Google Maps.

  Pagina afdrukken

  Je kan het inhoudsdeel van pagina afdrukken, e-mailen of als PDF downloaden door op de onderstaande knop te klikken. Denk eraan dat de pagina kan wijzigen nadat je deze hebt afgedrukt. 


  Print Friendly and PDF